Fransız Danıştayı Vatandaşlıktan Çıkarılma Kararını Bozdu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fransız Danıştayı Vatandaşlıktan Çıkarılma Kararını Bozdu

20.11.2015 23:39

Fransa'da Danıştay, terör suçundan hüküm giymiş 5 kişi için vatandaşlıktan çıkarılma işlemi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Fransa'da Danıştay, terör suçundan hüküm giymiş 5 kişi için vatandaşlıktan çıkarılma işlemi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Danıştaydan yapılan yazılı açıklamada, vatandaşlıktan çıkarılma için dile getirilen sebepler arasında "ciddi şüpheler" bulunmadığı için kararın reddedildiği belirtildi.

"Terör örgütüne üye olmak ve terör eylemi hazırlığında olmak" suçundan 2007'de 6 ile 8 yıl arasında hapis cezasına çarptırılan Atilla Türk, Fouad Charouali, Rachid Ait El Hadj, Bachir Ghoumid ve Redouane Aberbri, 1991 ve 2001 yılları arasında Fransız vatandaşlığına geçmişti.

Fas'ın Kazablanka kentinde 16 Mayıs 2013'te düzenlenen saldırılarla ilişkili olduğu iddia edilen kişiler hakkındaki vatandaşlıktan çıkarılma kararı 7 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Paris'teki terör saldırılarının ardından Cumhurbaşkanı François Hollande parlamento önünde yaptığı konuşmada ilk kez terörizme karşı "vatandaşlıktan çıkarma" önerisini gündeme getirmişti. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise "vatandaşlıktan çıkarılma" işleminin terörist eylemlere karışanlar için daha önce uygulandığını hatırlatarak, 2015 yılında 6 kişinin vatandaşlıktan çıkarıldığını, 34 kişinin de sınır dışı edildiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransız Danıştayı Vatandaşlıktan Çıkarılma Kararını Bozdu - Son Dakika


Advertisement