Fransızların Cezayir Bayrağı Yakmaları Kınandı - Son Dakika
Güncel

Fransızların Cezayir Bayrağı Yakmaları Kınandı

Cezayir Mücahitler Bakanı Tayyib Zeytuni, "Hainler ve NATO tarafından desteklenen sömürgenin gücünü kıran Cezayir hala, mazisi ve tarihiyle birilerini rahatsız etmeye devam ediyor.

04.07.2018 09:32

Cezayir Mücahitler Bakanı Tayyib Zeytuni, "Hainler ve NATO tarafından desteklenen sömürgenin gücünü kıran Cezayir hala, mazisi ve tarihiyle birilerini rahatsız etmeye devam ediyor." dedi.

Cezayir Devlet Radyosu'na açıklamalarda bulunan Mücahitler Bakanı Zeytuni, Paris'te Fransızların Dünya Kupası karşılaşmaları ardından cumartesi günü düzenledikleri kutlamalar sırasında ülkesinin bayrağını yakmalarını kınadı.

Fransız sömürgesine karşı verilen mücadeleyi dile getiren Zeytuni, Cezayir'in hala mazisi ve tarihiyle birilerini rahatsız etmeye devam ettiğini söyledi.

Dünya Kupası Fransa Arjantin maçı sonrası ülkelerinin çeyrek finale yükselmesini kutlayan Fransız taraftarların Paris'teki bir meydanda Cezayir bayrağını yakma görüntüleri sosyal medyada büyük tepkilere yol açmıştı.

Cezayir'de Mücahitler Bakanlığı ülkenin 1954-1962 yılları arasında Fransa'ya karşı verdiği özgürlük mücadelesine katılan muharip gazi ve şehitlerin sorunlarıyla ilgileniyor. Bakanlık ülkenin yakın tarihini gündemde tutmak için önemli bir işlev görüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransızların Cezayir Bayrağı Yakmaları Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement