Gani'den Pakistan'a Kritik Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Gani'den Pakistan'a Kritik Ziyaret

Gani\'den Pakistan\'a Kritik Ziyaret

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, göreve geldikten sonra ilk kez Pakistan’a resmi ziyarette bulundu.

14.11.2014 11:13

Afganistan'da haziran ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Muhammed Eşref Gani, göreve geldikten sonra ilk kez resmi ziyaret için Pakistan'a gitti. İki günlük ziyaretin amacı iki ülke arasında yıpranmış ilişkileri onarmak.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tasnim Aslam, Gani ve 2013 yılında göreve gelen Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in, bölgede barış ve istikrarın sağlanması, ekonomik ve siyasi işbirliği, ortak eğitim programları konularını görüşeceklerini açıkladı.

2500 kilometrelik Afganistan-Pakistan sınırının kontrolü, iki ülke arasındaki en önemli sorunlardan. Sınırda yaşanan Taliban saldırılarına karşı sınır hattında daha etkili bir güvenlik hattı kurulması bir süredir iki ülkenin de gündeminde.

Afganistan, 30 yıllık işgal ve iç savaş döneminde Taliban gruplarını desteklediği bilinen Pakistan'ın rolünün, bölgede istikrarı sağlamak adına değişmesini istiyor. Kabil yönetimi, Taliban ile yapmak istediği barış görüşmelerine, Pakistan'ın destek vermesini talep ediyor.

Pakistan'ın Afgan Talibanı'na mensup üst düzey komutanları bir süre önce serbest bırakması, heyetlerarası görüşmeler açısından her iki ülkede de önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Son olarak kasım ayı başında Pakistan ordusu, NATO'nun yıl sonunda ülkedeki askerleri çekmesinin ardından Afganistan'a askeri eğitim konusunda destek verebileceklerini açıklamıştı.

Kaynak: Reuters

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Gani'den Pakistan'a Kritik Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement