Gaziantep Dolandırılıp, Evde Bakım Maaşı Kesilen Kadın Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Dolandırılıp, Evde Bakım Maaşı Kesilen Kadın Yardım Bekliyor

Gaziantep Dolandırılıp, Evde Bakım Maaşı Kesilen Kadın Yardım Bekliyor

Dolandırılıp, evde bakım maaşı kesilen kadın yardım bekliyorGaziantep'te, 36 yıl önce geçirdiği trafik kazasında engelli kalan ve 3 yıl önce telefon dolandırıcılarına 20 bin lirasını kaptıran 69 yaşındaki Yüksel Samut'un evde bakım maaşı da kesildi.

31.05.2016 11:52

Dolandırılıp, evde bakım maaşı kesilen kadın yardım bekliyor

Gaziantep'te, 36 yıl önce geçirdiği trafik kazasında engelli kalan ve 3 yıl önce telefon dolandırıcılarına 20 bin lirasını kaptıran 69 yaşındaki Yüksel Samut'un evde bakım maaşı da kesildi. Şimdi üst katında oturan Suriyelilerin baktığı kadın, yardım bekliyor.

Gençlik yıllarında kuaförlük yapan Yüksel Samut, bu süreçte evlendi ancak çocuk sahibi olmadı. Samut, 36 yıl önce işyerinden evine giderken otomobilin çarpması sonucu bir ayağı yürüme yeteneğini kaybetti. Kazadan sonra eşi tarafından da terk edilen kadın, yalnız olarak yaşamını sürdürmeye başladı. Çalıştığı süreçte edindiği kazancı tedavi masraflarına harcayan Samut, isteğe bağlı olarak yatırdığı sigorta ödemeleriyle emekli oldu ve bin 300 lira maaşıyla geçinmeye başladı.

Samut'un hayatı 3 yıl önce kendisini cep telefonuyla arayarak bankacı olarak tanıtan bir kişiye kredi kartı bilgilerini vermesiyle kabusa döndü. Yaşlı kadın kredi kartından çekilen 5 bin liradan evine gelen hacizle haberdar oldu. Faiziyle birlikte yaklaşık 20 bin lira borcu olan Yüksel Samut, başka bir bankadan kredi çekerek, borcunun tamamını taksitlerle ödemeye başladı.

Günlük yaşamını devam ettirmekte zorlanan ve kanser hastalığına yakalanan Samut, tedavi sürecinde devlet tarafından sağlanan 600 liralık 'Evde bakım' maaşı karşılığında anlaştığı bir kadınla ev temizliğini ve yemek gibi ihtiyaçlarını gidermeye başladı. 2 yıl önce görevliler Yüksel Samut'un Aleybey Mahallesi'ndeki evinde yaptığı denetimde, eczaneye gittiği için o sırada dışarıda olan bakıcı kadını göremedikleri için evde bakım maaşının kesilmesini istedi. 2 yıldır kendisine Suriyeli olan üst komşularının baktığını ifade eden Samut, yetkililerden yardım istedi.

Kimsesi olmadığı için büyük zorluklar yaşadığını söyleyen Samut 350 lira ev kirası verdiğini ve yaklaşık 600 lirada banka kredisi ödediğini belirterek, "Beni telefon aracılığıyla dolandırdılar. bankadan arıyoruz dediler, şifremi söyledim kendi ağzımla verdim. 20 bin lira kadar dolandırıldım. Altın küpem vardı birde bileziğim onları sattım şimdi yiyecek ekmeğe muhtacım. Ne arayanım var ne soranım. Ayrıldığım eşim çoktan vefat etti. Çocuğum yok, yakınım yok. Kanser oldum bu süreçte hastanede yattım. Bana maddi manevi yardım etsinler. Şu anda bana üst katımda kiracı olarak oturan Suriyeli komşularım bakıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Dolandırılıp, Evde Bakım Maaşı Kesilen Kadın Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement