Gaziantep Gastronomi Şehrinin Farklı Lezzeti: Meyve Kebabı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Gastronomi Şehrinin Farklı Lezzeti: Meyve Kebabı

Gaziantep Gastronomi Şehrinin Farklı Lezzeti: Meyve Kebabı

Gastronomi şehrinin farklı lezzeti: Meyve kebabıGASTRONOMİ dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" aldığı Gaziantep'te yapılan değişik türlerdeki meyve kebaplarıyla bahar mevsimiyle birlikte menülerdeki yerini aldı.

03.05.2016 11:46

Gastronomi şehrinin farklı lezzeti: Meyve kebabı

GASTRONOMİ dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" aldığı Gaziantep'te yapılan değişik türlerdeki meyve kebaplarıyla bahar mevsimiyle birlikte menülerdeki yerini aldı.

Gastronomi dalında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren Gaziantep'te yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte meyve kebapları da mangaldaki yerini aldı. Yemişhan Restoranında görücüye çıkan, ayva, elma, keme, yenidünya gibi meyvelerden yapılan kebaplar özellikle turistlerden büyük ilgi görüyor.

Restoran sahibi Eyüp Kavas, meyve ve Keme Mantarından yapılan kebapların daha sağlıklı olduğunu söyledi. Özellikle Keme Kebabının besleyici özelliğine dikkat çeken Kavas, "Keme etten yedi kat daha besleyici bir mantar türü. Keme Kebabının dışında, sarımsak, yenidünya, ayva gibi meyvelerle kebaplar yapıyoruz. Bunlarda çok besleyici özelliklere sahip. Tabi bu meyveler, keme ve sarımsak kebabının belli bir mevsimi bulunuyor. Bu dönemde yaklaşık 1,5-2 ay kadar sürüyor. Gelen turistlerin ilgisi ise çok fazla" dedi.

Meyve kebaplarının ustası olarak bilinen Şef Aşçı Cevdet Kaya'da dünyada meyve kebabının yapıldığı tek şehrin Gaziantep olduğuna dikkat çekti. Gaziantep'te yapılan birçok kebap çeşidinin farklı ülkelerde ve şehirlerde de yapılabildiğine dikkat çeken Kaya, "Mevsim itibariyle, yenidünya, ayva, elma gibi meyvelerle kebaplar yapmaya başladık. İnsanların bu meyvelerle yapılan kebapları tercih etmelerinin sebebi ilk kez tadacak olmaları ve daha önce yiyenlerin ise meyvelerin ağızda bıraktı mayhoş tadı çok sevmeleri. Bunun beraberinde Keme ise Gaziantep'te toprak altında çıkan bir mantar türüyle yaptığımız kebaplarımız var. Bu meyvelerle yaptığımız kebaplar gerçekten yoğun ilgi görüyor ve insanların çok hoşuna gidiyor. Ben yerli ve yabancı turistleri meyve kebaplarının tadına bakmaları için Gaziantep'e davet ediyorum" diye konuştu.

Meyve kebaplarının en lezzetli şeklinin nisan ayı ortasıyla-haziran ayı sonuna kadar yapıldığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Gastronomi Şehrinin Farklı Lezzeti: Meyve Kebabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement