Gaziantep İhracatı İle Türkiye'ye Model Oldu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep İhracatı İle Türkiye'ye Model Oldu

Gaziantep İhracatı İle Türkiye\'ye Model Oldu

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep ihracatının 10 yılda 8 kat arttığını, Türkiye ihracatının ise 10 yıllık süreç içerisinde 4 kat büyüdüğünü söyledi.

20.03.2012 16:01

Türk Ekonomi Bankası tarafından 33 ilde düzenlenen ' TEB KOBİ Akademi' serisinin son ayağı Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Dedeman Otelde düzenlenen toplantıya Gaziantep Valisi Erdal Ata, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TEB Genel Müdürü Varol Civil, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey,Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıpoğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Salim Kocaer ve çok sayıda Gaziantepli iş adamı katıldı. Böylesine önemli ve büyük bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz "Sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Bu gün ülkemize yakından ilgilendiren ihracatımızla ilgili bir çok konu gündeme getirilecek olup toplantının başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Toplantıda konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, memleketi olan Gaziantep'in ihracatın en girişimci şehirlerinden biri olmasından büyük gurur duyduğunu söyledi. Büyükekşi;"Gaziantep, ihracatı 10 yılda 8 kat arttı, Türkiye ihracatı ise bu dönemde 4 kat büyüdü. Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 6'ncı kentiyiz fakat bu sıralamanın gelecek yıl 5'incilik olmasını bekliyoruz" dedi.

Büyükekşi, Gaziantep'in ihracatının dinamizmini KOBİ'lere borçlu olduğunu vurgulayarak, TİM olarak KOBİ'lere ihracata başlama, hedef yurtdışı pazar sahasını genişletme ve bu pazardaki rekabet gücünü arttırma konularında eğitimler vererek, dış pazarlara hazırladıklarını söyledi

Büyükekşi,"10 sene önce Türkiye'deki ihracatçı firma sayısı 28 bin iken bu sayı şimdi 50 bini geride bıraktı. Çok büyük bir kısmı KOBİ olan bu firmalara her türlü desteği veriyoruz ve ihracat yapan KOBİ sayısının artmasını istiyoruz" dedi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TEB Genel Müdürü Varol Civil, KOBİ'lerin danışman bankası olma hedefiyle Türkiye'de bankacılık alanında yeni bir sayfa açtıklarını belirterek;" Danışman banka anlayışını Türkiye'ye kazandırdık. Bugün de aynı misyon ile Gaziantep'te bulunuyoruz " dedi.

Türkiye'nin 6. Büyük kenti olan Gaziantep'in ülke ekonomisini sırtlayan illerin başında yer aldığını belirten Civil, " Sosyo- ekonomik gelişmişlik sıralamasında 19'uncu, ülkenin GSYİH' sına katkı sıralamasında ise 14'üncü olan Gaziantep, ihracat büyüklüğüne göre diğer iller arasında 6'ıncı sırada yer alıyor. Gaziantep bu başarıyı şehirde faaliyet gösteren 59 bine yakın firmanın yüzde 99,9'unu oluşturan KOBİ'leri ile yakalamıştır" diye konuştu.

Öte yandan KOBİ Akademi kapsamında Dr. Mensur Akgün " Ortadoğu'nun Dönüşümü" ve " Türkiye İhracatı İçin Fırsatlar ve Riskler ", Mehmet Sanlı " Gaziantep ve Dış Ticaret", Prof.Dr. Şükrü Kızılot ise" Dış Ticaret ve Teşvikler " üzerine konuşma yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep İhracatı İle Türkiye'ye Model Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement