Gaziantep’te E-Kart Dönemi Başladı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep’te E-Kart Dönemi Başladı

Gaziantep’te E-Kart Dönemi Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehiriçi Toplu Taşımada Elektronik Kart Uygulaması İçin Düğmeye Bastı.

30.09.2010 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, E-Kent Firması Genel Müdürü Vahit Özkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İ.Fuat Özçörekçi, GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, Belediye Yöneticileri, firma yetkilileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen törenle E-Kart ile hizmet verecek olan ilk araçlar hizmete sokuldu.

E-Kent Genel Müdürü Vahit Özkan, "Kart27 uygulamasının tüm Gaziantep'i kapsayacak şekilde bütün halk otobüslerinde ve kurulması çalışmasının tamamlanarak bugünden itibaren devreye alındığını söyledi.

'2002 yılından beri 9 şehirde 9 milyonu aşan bir nüfusa elektronik taşımacılık hizmeti verdiklerini belirten Özkan, 3 Milyon Akıllı Kartla yılda 1 Milyon işlem gerçekleştirdiklerini' dile getirdi.

Vahit Özkan, "Gaziantep'te 2006 yılında başlayan hizmeti 2008 yılında devraldık, sistem sadece ulaşımda değil hayvanat bahçesi, kent müzesi gibi değişik yerlerde de uygulanmıştır. Bu sistem Gaziantep'te tüm toplu taşıma araçları ile birlikte Raylı Sistemi de kapsayacaktır" dedi.

AMACIMIZ VATANDAŞIMIZA KALİTELİ, ÇAĞDAŞ ULAŞIM İMKÂNI SUNMAKTIR

Metropollerin, Büyükşehirlerin en büyük problemlerinin başında toplu taşımanın geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Gaziantep'te bu ulaşım sorununu az da olsa yaşayan şehirlerden biridir. Yeni yapılan köprülü kavşaklar ve genişletilen yollarla bu Gaziantep'te aynı nüfus projeksiyonuna sahip illerden ulaşım konusunda daha rahat gözükse de ulaşım yine de bu şehir için de bir sorundur" dedi.

Güzelbey, "Burada amaç sadece vatandaşı bir yerden bir yere taşımak değildir. Kaliteli, çağdaş taşımacılık yapmak, hem taşıyanın hem taşınanın memnun olduğu bir sistem yaratmaktır. Bugün Akıllı Bilet Sistemine geçmek ile hem halk otobüslerinde hem de belediye otobüslerinde bir ahenk sağlamış oluyoruz.

Şu an geldiğimiz noktada belediye, halk otobüsleri ve Raylı Sistem'de bu ahengi sağlamış bulunmaktayız ama dolmuşlarla yaptığımız bütün görüşmelere rağmen, sunduğumuz önerilere rağmen bu konuda bir mutabakat sağlayamadık. Kontak kapatmak gibi ilkel tehdit yöntemleri ile belediyeyi dize getirmenin mümkün olmadığı kendilerine tekrar ifade ediyorum.

ULAŞIM BİR BÜTÜNDÜR,

UKOME'nin Kararları Dışında Kimse Kafasına Göre Bir Yol ve Yöntem Çizemez.

Ulaşım bir bütündür, ulaşımda herkes kafasına göre bir yol ve yöntem çizemez. Bunun yetkisi UKOME' dedir, bu yapıda sadece belediye değil, emniyet, jandarma, karayolları, ilçe belediyeler var. Bu yetkili oluşumun dışında kimse bu şehirde kendi kafasına göre ulaşımı çözümleyemez" dedi.

Hedeflerinin bu şehirde ulaşımın kalitesinin yükseltilmesi olduğunu ifade eden Başkan Güzelbey dolmuşçulara seslenerek, "Gelin aynı masanın etrafında oturalım, ulaşımın kalitesini yükseltmek için birlikte çalışalım. Üç kişi fazla kazanacak diye vatandaşın peynir tenekesi gibi tıkış tıkış yolculuk yapmasına göz yummayız. Ulaşım bir bütündür, bu bütünden asla ve asla taviz vermeyiz, bu konuda kesin kararlıyız" diye konuştu.

E-Kent Genel Müdürü Vahit Özkan tarafından Başkan Güzelbey'e fotoğrafının yer aldığı ilk Akıllı Kartın hediye edilmesinin ardından açılışı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey bu kartı halk otobüsünde Validatörde okutarak Akıllı Kart Sistemini hizmete açtı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep’te E-Kart Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement