Gaziantep'te Su Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Su Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Gaziantep\'te Su Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Gaziantep'te, '22 Mart Dünya Su Günü' düzenlenen törenle kutlandı.

23.03.2015 13:33

Gaziantep'te, '22 Mart Dünya Su Günü' düzenlenen törenle kutlandı. Su konulu kısa film, dans ve tiyatro gösterisi yapılan törende; 'Gelişen Kentlerde Su Kullanımı ve Tasarruf Bilinci' konulu yarışmada dereceye girenler de ödüllendirildi.

Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, su olmadan dünyanın tadının ve renginin olamayacağını ifade etti. Dünyada 1 milyar 400 milyon kilometre küp kadar su olduğunu ancak bu suyun yüzde 97'sinin tuzlu su olduğunu geriye kalan kısmının yüzde 73'ünün buzullarda olduğunu belirten Sönmezler, "Yani biz insanlar dünyadaki suyun ancak yüzde birini kullanabiliyoruz. Kurak geçen 2014 yılında bir kez daha suyun önemini öğrendik. 2014 yılı hem Türkiye'de hem dünyamızda hem de bölgemizde kurak bir yıl olarak geçti" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise suyun herkes için önemli olduğuna değinerek, ""Bilgi ve teknoloji çağındayız. İftihar ediyoruz. Robotlarla dünyayı yönettiğimizi iddia ediyoruz ama bir damla suyun yaptığını yapamıyoruz. Suyun değerini bilmez ve gerekli önlemi almazsak 2050'de 3,5 milyar insan su sıkıntısı yaşayacak" şeklinde konuştu.

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu da konuşmasında gelecekte savaşların petrol için değil su için yapılacağını ifade ederek, "2050'den sonra dünyanın en kıymetlisi petrol olmayacak. Dünyanın en kıymetli şeyi su olacak" dedi.

Konuşmaların ardından, düzenlenen yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi ve GASKİ personelinin yazdığı 'Suyu boşa akıtma, geleceğini karartma' şarkısı seslendirildi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Su Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement