Gazzeliler Başbakan Erdoğan'ın Ziyaretini Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Gazzeliler Başbakan Erdoğan'ın Ziyaretini Bekliyor

Gazzeliler Başbakan Erdoğan\'ın Ziyaretini Bekliyor

Filistin'deki Gazze yönetiminin Evkaf ve Din İşleri Bakanı Rıdvan: "Erdoğan dünyadaki hak ve adaleti savunan bir lider olarak karşımıza çıkıyor"

01.07.2013 12:35  Güncelleme: 13:08

Filistin'deki Gazze Yönetimi Evkaf ve Din İşleri Bakanı İsmail Said Rıdvan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olası Gazze ziyaretini büyük bir ilgi ve merakla beklediklerini belirterek, "Türkiye medeniyetlerin beşiğiidir ve İslam aleminin kucaklayıcıları arasındadır. Erdoğan halkların özgürlüğünden yana tutum sergilemiş ve her zaman Gazze halkının imdadına koşmuştur" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın davetlisi olarak Ankara'da bulunan Rıdvan, Başbakan Erdoğan'ın yakın zamanda gerçekleşmesi öngörülen Gazze  ziyaretini AA muhabirine değerlendirdi. Rıdvan, Erdoğan'ın ziyaretinin önemine vurgu yaparak, bölge halkının ve yönetiminin bu ziyareti "büyük özlem ve coşkuyla" beklediğini dile getirdi. Ziyaretin, bölge halkı için moral olacağını kaydeden Rıdvan, tüm Gazzelilerin Erdoğan'ı beklediğini anlattı. Rıdvan, "Ziyaret Gazze'de siyasi ambargonun kırılmasına neden olacak. Bu önemli ziyaret tarihi bir özelliğe sahiptir. Filistin halkına destek niteliğinde bir ziyaret olacak. Bu bize verilen desteğin göstergesidir" dedi.

"Erdoğan halkların özgürlüğünden yana tutum sergiledi"

Rıdvan, Başbakan Erdoğan'ın dünyadaki mazlum halkların yanında durduğunu ve Kudüs meselesini savunan bir lider olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Erdoğan çağımızın yeni tezahür eden bir lideridir. Türkiye, Osmanlı döneminde olduğu gibi, Arap ve Müslüman alemine destek sunan bir ülke olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye medeniyetlerin beşiğidir ve İslam aleminin kucaklayıcıları arasındadır. Erdoğan halkların özgürlüğünden yana tutum sergilemiş ve her zaman Gazze halkının imdadına koşmuştur. Erdoğan'a gösterilecek sevgi aynı zamanda Türk Devet Başkanı ve hükümetine gösterilen bir sevginin göstergesi olacak."

Gazzeli Bakan Rıdvan, Erdoğan'ın ziyareti sırasında Fetih ile Hamas grupları arasındaki uzlaşı konusunun da güneme geleceğine işaret etti. Rıdvan, Gazze yönetiminin her türlü uzlaşıya hazır olduğunu ve bu konuda Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın yabancı odakların oyununu bozması gerektiğini, İsrail ile ABD'nin Filistinlileri ilgilendiren konulardan elini çekmesini istedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazzeliler Başbakan Erdoğan'ın Ziyaretini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement