Geçmiş Olsun Ziyaretinde İşlenen Cinayetin Şüphelilerine Dava Açıldı - Son Dakika
Güncel

Geçmiş Olsun Ziyaretinde İşlenen Cinayetin Şüphelilerine Dava Açıldı

Geçmiş Olsun Ziyaretinde İşlenen Cinayetin Şüphelilerine Dava Açıldı

Adana'da geçmiş olsun ziyaretine gittiği eve düzenlenen silahlı saldırıda ölen 30 yaşındaki Ersin Suylemez'in 6 cinayet şüphelisine dava açıldı.

12.10.2015 12:35

Adana'da geçmiş olsun ziyaretine gittiği eve düzenlenen silahlı saldırıda ölen 30 yaşındaki Ersin Suylemez'in 6 cinayet şüphelisine dava açıldı.

İddiaya göre, Şemsettin Yalap (24), Selahattin Tekin'in (34) azmettirmesiyle alacak verecek meselesinden dolayı Erkan Özcan'ı (34) yumrukladı. Kuzeninin yaralandığını duyan Ersin Suylemez, geçtiğimiz 9 Nisan'da Erkan Özcan'ın merkez Yüreğir İlçesi Çamlıbel Mahallesi'ndeki evine geçmiş olsun ziyaretine gitti. Bu sırada Mehmet Aşık Koçak (35), Şemsettin Yalap (24) ile Tekin (27), Ümit (22) ve Mehmet Çetin (26) otomobille evin önüne geldi. Evi ablukaya alan şüpheliler tabanca ve av tüfeğiyle ateş açtı. Erkan Özcan ise saldırganları uzaklaştırmak amacıyla tüfekle havaya ateş açtı, tabanca ile vurulan Ersin Suylemez kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olaydan sonra Mehmet Çetin tutuklanırken Şemsettin Yalap ile Selahattin Tekin serbest bırakıldı. Firari olan Tekin (27) ve Ümit Çetin ile Mehmet Aşık Koca'nın yakalanması için çalışma başlatıldı.

İDDİANAME TAMAMLANDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Ersin Suylemez'in vücudundan çıkan kurşunun Mehmet Çetin'deki tabancadan çıktığını belirtti. Şüphelilerin eylemi tasarlayarak gerçekleştirdiğini kaydeden savcı, Mehmet Aşık Koçak hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıla kadar, Şemsettin Yalap hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıla kadar, Selahattin Tekin hakkında 5 yıla kadar, Tekin, Ümit ve Mehmet Çetin hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet ve 40'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geçmiş Olsun Ziyaretinde İşlenen Cinayetin Şüphelilerine Dava Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement