Mardin'in tarihi güzelliklerini yakından görmek için Mardin'e gelen Mersin Üniversitesi Arkeoloji bölümü öğrencileri Mardin'e hayran kaldı.
28 kişilik grupla Mardin'e gelen ve Mardinimiz.com Genel Yayın Yönetmeni Burak Erdem tarafından ağırlanan Mersin Üniversitesi Arkeoloji bölümü öğrencileri, Mardin'in benzersiz bir kent olduğunu ve herkesin mutlaka Mardin'i görmesi gerektiğini söylediler.
Öğrencileriyle birlikte Mardin'e gelen Mersin Üniversitesi Arkeoloji bölümü öğretim üyesi Murat Özyıldırım da hoşgörü başkenti Mardin için şunları söyledi:
"Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden yaklaşık otuz öğrencimle birlikte Mardin'e yaptığımız bu gezi, gerçekten büyüleyici anlar geçirmemizi sağladı. Şunu söylemek isterim ki, hiçbirimiz daha evvel Mardin'i görmemiştik. Kent, gerçek anlamda etkileyici güzellikte bir tarihi dokuya sahip. Bu tarihi yapılarla bezeli muazzam dokunun Mardinliler tarafından mutlaka korunmaya devam edilmesi lazım. Bunun yanı sıra zengin tarihi geçmişi içinde barındıran kentin turizm açısından daha iyi tanıtımının sağlanması da gerektiğini düşünüyorum. Mardin Belediyesi tarafından sokaklarda sürdürülen çalışmalar, kentin altyapı sorunlarının ortadan kısa sürede kaldırılacağını görmek bakımından umut verici. Kentin gittiğimiz her yerinde, sağ olsunlar Mardinlilerden güleryüz ve misafirperverlik dışında bir şey görmedik. En kısa sürede inşaallah yeniden Mardin'e gelmeyi arzu ediyoruz.
Bu gezinin tüm işlerini başarıyla halleden ve bize rehberlik eden misafirperver Mardinli öğrencim ve aynı zamanda mardinimiz.com'un yöneticisi sevgili Burak Erdem'e öğrencilerim ve ben, çok teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.
Son Dakika › Güncel › Geleceğin Arkeologları Mardin'i Gezdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.