Genç Türkiye Kongresi" Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Genç Türkiye Kongresi" Çalıştayı

Genç Türkiye Kongresi" Çalıştayı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından, Türkiye genelinde 3'üncüsü düzenlenen "Genç Türkiye Kongresi" çalıştayı Antalya'da yapıldı.

07.03.2017 14:22

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından, Türkiye genelinde 3'üncüsü düzenlenen "Genç Türkiye Kongresi" çalıştayı Antalya'da yapıldı.

TÜGVA Antalya Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya 13 liseden 150 öğrenci katıldı.

Öğrenciler çalıştay öncesi "Toplumsal Rollerimiz", "Özgürlük mü Adalet mi?", "Gündelik Hayatta Doğruluk", "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi", "Popüler Kültür", '"Bilgi Kaynaklarımızın Sorgulanması", "Çevre ve Doğa Bilinci" ile "Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele" konularında sunum hazırladı.

Antalya'yı temsil edecek gençler, 8 ayrı moderatör gözetiminde, 8 ayrı salonda gerçekleştirilen oturumlarda belirlenmiş temalar üzerine fikirlerini ifade ettiler.

Çalıştayda moderatörler tarafından belirlenen 5'i kız 8 öğrenci, Genç Türkiye Kongresi Türkiye Finali için İstanbul'a gitmeye hak kazandı.

İstanbul'da 21 Nisan 2017 Cuma günü düzenlenecek finale Antalya adına katılacak olan öğrenciler, 8 tema için diğer illerden gelen arkadaşları ile Genç Türkiye Kongresi Türkiye Finali'ni gerçekleştirecek.

Çalıştayda başarılı olan ve İstanbul finaline katılacak öğrenci isimleri ve okulları şöyle sıralandı:

"Çevre ve Doğa Bilinci, Mustafa Sarı - Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi. Popüler Kültür, Sacide Merve Yeşil - Hacı Dudu Mehmet Gebizli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi. Gündelik Hayatta Doğruluk, Arif Emre Koçoğlu - Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi. Bağımlılık ve Bağımlılık ile Mücadele, Arif Çelikkıran - Kepez Anadolu Lisesi. Toplumsal Rollerimiz, İlayda Koyuncu - Döşemealtı Anadolu İmam Hatip Lisesi. Özgürlük mü, Adalet mi, Sümeyye Nur Batur-Hacı Dudu Mehmet Gebizli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi. Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi, Arzu Kaya-Hacı Dudu Mehmet Gebizli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi. Bilgi Kaynaklarımızın Sorgulanması, Esma Nur Uysal- İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genç Türkiye Kongresi' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement