Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kosgeb İşbirliğiyle Gençleri İş Sahibi Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kosgeb İşbirliğiyle Gençleri İş Sahibi Yapıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kosgeb İşbirliğiyle Gençleri İş Sahibi Yapıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KOSGEB ile yapılan işbirliği çerçevesinde uygulamalı girişimcilik eğitimi alan yüzlerce girişimci gencin, meslek ve işyeri sahibi olduğunu söyledi.

01.03.2016 13:58

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KOSGEB ile yapılan işbirliği çerçevesinde uygulamalı girişimcilik eğitimi alan yüzlerce girişimci gencin, meslek ve işyeri sahibi olduğunu söyledi. Girişimci gençlere 50 bin TL'ye kadar hibe, 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi verildiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Amacımız ülkemizin kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünde temel faktör olan girişimciliği desteklemek ve gençlerimiz arasında girişimcilik ruhunun gelişimini sağlamaktır" dedi.

"PROJE İLE DEZAVANTAJLI GENÇLERİN HAYATIN İÇERİSİNE ETKİN KATILIMI SAĞLANIYOR"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü uygulamalı girişimcilik eğitimi programları ile ilgili bilgi veren Bakan Çağatay Kılıç, proje sayesinde, genç istihdamının ve gençlerin kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlandığına dikkat çekti. Bakan Çağatay Kılıç, "Projeye katılımın yoğun olması ve çok sayıda iş fikrinin hayata geçirilmiş olması projenin amacına ulaştığının bir göstergesi niteliğindedir. Aldığımız geri dönüşler gayet olumlu. Ayrıca proje, dezavantajlı gençlerin sosyal ve ekonomik hayatın içerisine etkin katılımının sağlanması anlamında da önemli bir katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

"50 BİN TL'YE KADAR HİBE VE 100 BİN TL'YE KADAR FAİZSİZ KREDİ"

Eğitim sonrası KOSGEB tarafından katılım belgesi almaya hak kazanan genç girişimci adaylarına istenen şartları taşımaları durumunda 50 bin TL'ye kadar hibe ve 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi verilerek işyeri açabilmelerine olanak sağlandığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Proje 2013 yılında ilk olarak 12 ilde pilot olarak uygulanmaya başladı. İlk yıl eğitimlerden bin 260 genç faydalandı. Eğitimler 2013 Kasım ayından itibaren 81 ilin tamamında uygulanmaya başladı. 22 bin 234 girişimci adayının başvurduğu eğitimlere şu ana kadar 6 bin 833 genç katıldı" dedi.

"YÜZLERCE GİRİŞİMCİ GENÇ ALDIĞI DESTEKLER SAYESİNDE İŞYERİNİ AÇTI"

Eğitimlere katılan yüzlerce girişimci gencin, aldığı destekler sayesinde işyerini açtığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, 2016 yılında da devam eden proje kapsamında 10 bin gencin eğitimlere katılmasının planlandığını ifade etti.

"GİRİŞİMCİ BİR GENÇ KENDİNE GÜVEN DUYMALI"

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine gençlerin katkısı ile ulaşılabileceğine vurgu yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Girişimcilik için en temel üç faktör; yetenek, cesaret ve bilgidir. Aynı zamanda girişimci bir genç kendine güven duymalı ve aynı zamanda güvenilen biri olmalı. Fırsatlardan yararlanabilen, yeniliklere açık olan bir karaktere sahip olmalı. Görevimiz her alanda kardeşlerimize birliği, beraberliği, paylaşmayı anlattığımız gibi iş hayatında da ahlaki ölçüleri esas almalarını ve bu yönde hareket etmelerini göstermektir. Merkezinde insan olan, dürüstlük olan ahilik teşkilatı hepimize en güzel örnektir. Günümüz dünyasında ahiliğin kanaat anlayışını yeniden hayata geçirmeye ihtiyacımız var. Helal kazanç sağlayarak, çalışanlarınızın hakkını gözeterek ve milletimizin refahını önceleyerek, ulaşılamayacak bir hedef yoktur."

"EĞİTİMLER TAMAMEN ÜCRETSİZ"

18-29 yaş aralığındaki gençlerin katılabildiği ve tüm illerde gerçekleştirilen eğitimler tamamen ücretsiz veriliyor. Eğitime en az yüzde 80 oranında devam eden katılımcılara katılım belgesi veriliyor.

Girişimcilik eğitimleri almak isteyen gençlerin başvurularını bulunduğu ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde yer alan gençlik merkezlerine yapmaları gerekiyor. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde, genç girişimciler için girişimcilik özelliklerinin sınanması ve iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususları kapsayan dört ana modülden oluşan toplam 70 saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmaları eğitimleri veriliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kosgeb İşbirliğiyle Gençleri İş Sahibi Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement
Close