Genel Sekreter Sağlam'ın Öldürülmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Genel Sekreter Sağlam'ın Öldürülmesine Tepki

Genel Sekreter Sağlam\'ın Öldürülmesine Tepki

Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhittin Sağlam'a yönelik saldırı nedeniyle üniversite tarafından sessiz yürüyüş yapıldı.

28.12.2012 15:37

Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhittin Sağlam'a yönelik saldırı nedeniyle üniversite tarafından sessiz yürüyüş yapıldı.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Eğitim Fakültesi önünde başlayan eylem, Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtına kadar sürdü. Eyleme merkez ve ilçelerde görev yapan çok sayıda öğretim görevlisi ile öğrenci katılırken, vatandaşlarla birlikte kamu kurum ve kuruluş müdürleri de destek verdi.

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ın otopsi için Ankara'da bulunmasından dolayı katılamadığı sessiz eylemde, Genel Sekreter Sağlam'a düzenlenen saldırı nefretle kınandı.

Cumhuriyet Meydanında KÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Rafet Özkan, elim bir olay sonrası hayatını kaybeden Sağlam için başsağlığı dileğinde bulunarak, insanları öldürmenin bütün hukuk sisteminde ve bütün semavi dinlerde en elim ve affedilmez bir cürüm kabul edildiğini söyledi.

Üniversitesinin gelişimi için gece gündüz çalışan, bütün aile düzenini bırakarak 5 çocuğu ile Kastamonu'ya hizmet için Bursa'dan gelen Sağlam'ı bu şekilde kaybetmenin kendilerinin üzüntüsünü bir kat daha artırdığını ifade eden Özkan, şöyle konuştu: "Bu elim olayı üniversitemize, Kastamonu'muza ve ülkemize karşı yapılmış kabul ediyoruz, buna karşı bir ve beraberiz. Birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz"

Güvenlik güçlerinin en yakın zamanda katil veya katilleri yakalayacağına ve adalete teslim edeceklerine inandıklarını belirten Prof. Dr. Özkan, şunları söyledi: "Kastamonu halkının da bu canileri vicdanlarında mahkum edeceğine olan inancımız tamdır."

Sağlam'a düzenlenen saldırıyı kınadıklarını aktaran Özkan, sözlerine şöyle devam etti: "Şehir kaybeder. İlim irtifak edildiği yere gider. O yüzden şehrinize sahip çıkacaksınız. Burada çocuğunu, konforunu rahatını bırakıp bu üniversiteye hizmet eden insanları bu şehirli olarak göremiyorsanız burada bir sıkıntı vardır. Doğum yerimiz Kastamonu olması gerekmiyor. Bizim için her köşesi bir vatandır. Biz bu vatanın milletleriyiz. Bunu böyle göremezsek bir yere varamayız."

Öte yandan, Sağlam'ın evinde ve çevresinde sessizlik hakim oldu. Ayrıca emniyet güçlerinin, saldırıyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğü öğrenilirken, olayla ilgili görgü tanığı veya kamera görüntüsü araştırdıkları belirtildi. Şu ana kadar olayla ilgili bir bulguya rastlanamadığı bildirildi.

Sağlam'ın cenazesi yarın öğle namazını müteakiben Çorum'un İskilip ilçesinde aile kabristanlığına defnedileceği öğrenildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genel Sekreter Sağlam'ın Öldürülmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement