Genetik Araştırmalarda Kullanılan Zebra Balığı Erzurum'da Üretiliyor - Son Dakika
Güncel

Genetik Araştırmalarda Kullanılan Zebra Balığı Erzurum'da Üretiliyor

Genetik Araştırmalarda Kullanılan Zebra Balığı Erzurum\'da Üretiliyor

Doğal yaşam alanı Asya olan, yaklaşık 4 santimetre boyunda, yumurtayla çoğalan ve genetik araştırmalarda bilim adamlarının vazgeçemediği Zebra Balığı Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ne ait Akvaryum Balıkları Üretimi ve Araştırma Merkezi'nde üretiliyor.15 ayrı çeşit akvaryum balığıyla birlikte üretimi yapılan zebra balığıyla yapılan bilimsel çalışmaların kabul edilebilirliğinin fazla olduğunu belirten Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Saltuk Buğra Ceyhun, "Zebra balığının gen yapısı insana çok benziyor.

11.01.2012 09:32

Doğal yaşam alanı Asya olan, yaklaşık 4 santimetre boyunda, yumurtayla çoğalan ve genetik araştırmalarda bilim adamlarının vazgeçemediği Zebra Balığı Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ne ait Akvaryum Balıkları Üretimi ve Araştırma Merkezi'nde üretiliyor.

15 ayrı çeşit akvaryum balığıyla birlikte üretimi yapılan zebra balığıyla yapılan bilimsel çalışmaların kabul edilebilirliğinin fazla olduğunu belirten Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Saltuk Buğra Ceyhun, "Zebra balığının gen yapısı insana çok benziyor. Embriyo gelişimi şeffaf bir yapıya sahip. Moleküler biyolojide çalışmaların büyük yoğunluğu zebra balığı üzerinde yapılıyor. Fakültemizde yaptığımız üretimle ülkemizdeki diğer üniversitelere de materyal temin edebileceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genetik Araştırmalarda Kullanılan Zebra Balığı Erzurum'da Üretiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement