Gerze'de Sosyal Gücenlik Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Gerze'de Sosyal Gücenlik Toplantısı

Gerze\'de Sosyal Gücenlik Toplantısı

Sinop'un Gerze ilçesinde kaymakamlığın organizasyonunda, Sinop İl Sosyal Güvenlik Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB yetkililerince mahalle muhtarları ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

06.04.2013 13:25

Sinop'un Gerze ilçesinde kaymakamlığın organizasyonunda, Sinop İl Sosyal Güvenlik Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB yetkililerince mahalle muhtarları ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya; Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Sosyal Güvenlik İl Müdürü

Yaşar Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Mikail Gökarslan, KOSGEP Uzmanı Gürkan Gürcan ile mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu tür .ilgilendirme etkinliklerinin önemine değinen Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, "Bizler Gerze'nin geleceği için çalışıyoruz. Bu çalışmaları bu yüzden yapıyoruz. Programın hazırlanması noktasında uzun bir süre çalıştık. SGK, KOSGEP ve İŞKUR il müdürlerine bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Biz Gerze'nin yarınına 50 yıl sonrası için program yapıyoruz. Her şeyin başı üretim ve istihdamdır. Bu amaçla bundan önce istihdam ve üretime yönelik toplantıların da amacına ulaştı" dedi.

Programda surum yapan İl Sosyal Güvenlik Müdürü

Yaşar Yılmaz, Tarım ve orman işlerinde hizmet akdi ile süreksiz olarak çalışanlara yönelik yeni haklar, kayıt dışı istihdamla mücadele, 'sosyal güvenlik reformunun yansımaları ve teşvik uygulamaları ile işsizlik sigortası hakkında bilgi verdi. 5502 Sayılı Kanunla üç kurumun bir çatı altında birleştirildiğini hatırlatan Yaşar; "Böylece Sosyal Güvenlik Kurumu'nun temelleri atılmıştır.

5510 Sayılı Kanun'la da 01.10.2008 tarihinden sonra reform niteliğindeki uygulamalara başlanarak değişimi hep birlikte yaşadık" diye konuştu.

SGK İl Müdürlüğü Şefi Murat Gümüşsoy da tarım ve orman işlerinde süreksiz olarak çalışanlara 5510 Sayılı kanunun ek 5. maddesiyle getirilen yeni haklar hakkında slayt eşliğinde sunumda bulunarak, söz konusu uygulamanın kayıt dışı istihdam ile mücadeleye katkısı konularında katılımcılara bilgiler verdi. Katılımcıların soruları SGK İl Müdürlüğü Şefi Muzaffer Yurdakul ile birlikte cevaplandırıldı.

İŞKUR İl Müdürü Mikail Gökarslan ise konuşmasında kamu özel sektöründe istihdam, toplum yararına çalışma programı, iş ve meslek danışmanlığı, işgücü yetiştirme kursları, aylık işgücü çizelgelerinin takibi, özürlü kontenjanlarının takibi,

teşvikler, işçi ve işveren ilişkileri konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Program bitiminde İlçe Kaymakamı Metin Kubilay tarafından etkinliğe katılanlara fıstık çamı fidanı dağıtıldı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gerze'de Sosyal Gücenlik Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement