Gezi Parkı Odaklı Olaylar Sırasındaki Otomobille Yaralama Davası - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı Odaklı Olaylar Sırasındaki Otomobille Yaralama Davası

Gezi Parkı Odaklı Olaylar Sırasındaki Otomobille Yaralama Davası

Kızılay'da otomobiliyle üç kişiye çarparak, yaralanmalarına neden olan Ufuk Anıl'ın yargılanmasına başlandı.

20.02.2014 18:15

Ankara'daki Gezi odaklı olaylar sırasında otomobiliyle Kızılay Meydanı'nda üç kişiye çarparak, yaralanmalarına neden olan Ufuk Anıl'ın "kasıtla yaralama" iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin izinli olması nedeniyle Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına sanık Anıl, müştekiler İsmail Aydoğdu, Burak Sungur ve Eren Özkan, Özkan'ın annesi Nergiz Başpınar ile tarafların avukatları katıldı.

Anıl, savunmasında, olay günü kız arkadaşını, Kuğulupark'tan babası adına kayıtlı otomobille alarak, Kızılay'a doğru seyrettiğini anlattı. Anıl, "100-150 kişilik bir grup yolda olduğu için önüm kapalıydı. Beni görünce yol verdiler. Grubun arasından geçtim. Biraz sonra yüzleri maskeli bir grupla karşılaştım. Onlar da yoldaydılar. Çok yavaş gidiyordum. Yolu açarak geçmeme yardımcı oldular. O sırada kız arkadaşımın bulunduğu taraftaki cam hafif açıktı. Önceden bizi takip eden biri camı tuttu. Bu kişi bir taraftan da bizi takip ediyordu. Bir şeyler söyleyen bu şahsa, gruptakilere çarpmamak için cevap vermedim. 'Sen polissin' gibi sözler söylediğini hatırlıyorum" diye konuştu.

Anıl, bu şekilde Kızılay'a kadar geldiğini, ardından Ziya Gökalp Caddesi'ne döndüğünü bildirerek, burada kurulan barikat nedeniyle ilerleyemediklerini, aracın camından tutan kişinin yine bir şeyler söylediğini ifade etti. Camı tutan kişinin, burada cama hızlıca vurduğunu, bunun üzerine çevredeki bazı kişilerin taş atmaya başladıklarını kaydeden Anıl, bu sırada korkarak, gördüğü bir boşluğa dönmek için geri geri seyrettiğini anlattı.

Yeniden Kuğulupark'a gidecek şekilde otomobilini döndürdüğünü söyleyen Anıl, şöyle devam etti:

"Bu sırada aracın ön camı ile sol camı kırıldı. Aracın içine taş ve molotofkokteyli gelmeye başladı. Yine kimseye çarpmamak için birinci viteste grubun arkasından çıkmaya çalıştım. Molotofkokteylini dışarı attım. Oradaki grubu da geçtikten sonra dönerek Genelkurmay'a doğru gittim ve orada bulunan polislere sığındım. Hatırladığım kadarıyla kimseye çarpmamaya çalıştım. Sadece kendimi ve aracımı kurtarmaya çalışıyordum. Kasten kimseye çarpmış değilim. Canımın derdine düştüğüm için ne yaptığımı da bilmiyorum."

Müşteki ve mağdurlar ise davaya katılma talebinde bulundular ve asıl mahkemenin hakimi huzurunda ifade vermek istediklerini bildirdiler.

Duruşmada Avukat Mehtap Cevizci de Ankara Barosu adına davaya katılmak istedi.

Hakim Hasan Akçam, Nergis Başpınar, İsmail Aydoğdu, Eren Özkan ve Burak Sungur'un suçtan zarar görmeleri nedeniyle davaya müdahilliklerine, baronun müdahillik talebinin ise gelecek celse değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı Odaklı Olaylar Sırasındaki Otomobille Yaralama Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement