Gezi Partisi: Bu Daha Başlangıç, Gerçek Demokrasiye Merhaba - Son Dakika
Güncel

Gezi Partisi: Bu Daha Başlangıç, Gerçek Demokrasiye Merhaba

Gezi Partisi: Bu Daha Başlangıç, Gerçek Demokrasiye Merhaba

Gezi Partisi, iktidar olmak için çalıştıklarını vurgularken, "Buna ulaşmak için sadece çok çalışmamız gerekiyor."

31.10.2013 12:54  Güncelleme: 16:28

Gezi Parkı eylemlerinden sonra sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri de Gezi Olayları ile oluşan tepkinin, yeni bir parti kurularak tek bir çatı altında resmi bir siyasi kimlik kazanmasıydı. Ekim ayı başında bu tartışmalar gerçeğe dönüşmüş, genel başkanlığını Reşit Cem Köksal'ın yaptığı 'Gezi Partisi' resmen kurulmuştu. Efsane isim Joe Lynn Turner ile aynı sahneyi paylaşan Köksal, yaptığı Neo-Klasik Metal müzikle tanınıyor. Reşit Cem Köksal ve parti kurucuları 1 Ekim'de "Gezi Partisi" kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdikten sonra incelemelerin ardından partinin tescili de 9 Ekim'de yapılmıştı. Partinin Genel Merkezi olarak Ankara gösterilirken kısaltması ise GZP oldu. Partinin logosu, kök salmış ağaç modelinde bir insan figüründen oluşuyor.

Yeni kurulan Gezi Partisi'nin yönetimi, parti hakkında tüm merak edilenleri ilk kez OGÜNhaber'e anlattı.

Kendi sistemleri gereği soruları genel başkan yerine "Parti Meclisi" vasıtasıyla cevaplamak istediklerini söyleyen Gezi Partisi yöneticilerinin verdiği yanıtlar şöyle:

"GEZİ PARTİSİ'NİN KURULUŞ AMACI NEDİR?"

Gezi Partisi, tüm bireylerin kendi yaşamları üzerinde egemen olduğu özgür bir dünyada mutlu olabileceklerine inanmaktadır. Bireysel hakları kabullenmenin esas olduğu, insan ilişkilerinin; dürüstlük, şeffaflık, hoşgörü ile sürdürülmesinin özgür bir yaşam için gerekli olduğunu savunmaktadır. Tüm bireylerin kendi yaşam biçimlerini ve geleceklerini hür iradeleriyle inşa edebilmeleri için gerekli koşulları oluşturmayı taahhüt eden Gezi Partisi, bireyin haklarını savunan ve hukukun üstünlüğünü esas alan bir toplum düzeni vaat etmektedir.

"NASIL BİRARAYA GELDİNİZ?"

Haziran boyunca forumlarda ve farklı yerlerde direnişin siyasallaşması gerektiğini savunan birbirinden farklı siyasi görüşlere sahip insanların cesaretle, partiyi resmileştirmeye karar vermesi ile bir araya geldik. Yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, temel ilkelerimize bağlı kalarak, Gezi Parkı'nı oluşturan Platformlar, Bağımsızlar, Bireyler, Siyasi Partiler, STK 'lar, eski apolitikler ve elbette Gezi Parkı'na katılmamış bu ülkenin tüm görüşlerinin yan yana barış içinde yaşayabileceğine inanan tüm insanlarıyla görüşmelere başladık. Daha önce de belirttiğimiz gibi, biz partinin sahibi değiliz, siyasetten korkmayan bir kaç kişiyiz, evrak işlerini çözdük, çatıyı kurduk.

"HEDEFLERİNİZ NELER?"

Hayatımızı yoksulluk üzerinden değil zenginlik üzerinden paylaştığımız, tüm inançlarımızın, tüm fikirlerimizin, tüm kimliklerimizin, tüm yaşam biçimlerimizin, tüm dillerimizin, tüm insanlarımızın özlük haklarının anayasayla ve yasalarla güvence altına alındığı, barış içinde ve kardeşçe yaşayabileceği demokratik bir ülke istiyoruz. Böylesi bir ülke için daha çok çalışmamız gerekiyor."

"PARTİ'DE SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?"

Gezi Partisi yöneticileri, "Parti'de sistem nasıl işleyecek?" sorusu üzerine, Gezi Partisi'nde yürütme ile yasamanın birbirinden tamamen ayrıldığını belirterek, "Kuvvetler ayrılığı esas alınarak hazırlanan tüzüğümüz, mevcut yasalarla inşa edilebilecek en demokratik parti içi sistemine hizmet etmektedir. Genel Başkanımız, partimizin sözcülerinden biridir. Grup kararı alınmaktadır. Parti meclisi, partimizin en güçlü organıdır. Ancak yine de biz bugüne kadar sürekli iletişim ve sorgulama ile kararlarımızı aldık. Kritik konularda oybirliğine önem veriyoruz. Parti içinde doğrudan demokrasiyi çalıştıracak ve üyelerimizin alınan kararlara dolaysız bir şekilde etki edebileceği bir dijital platform üzerinde fikir birliğine vardık. Altyapı çalışmaları tamamlandığında uygulamaya geçeceğiz" dedi.

"ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR"

İktidar olmak için çalıştıklarını anlatan parti yöneticileri, "Buna ulaşmak için sadece çok çalışmamız gerekiyor. Gezi Ruhu'nun sonuçları zaten ülkeyi olumlu yönde dönüştürmeye başladı. Bu sonuçların kurumsallaşabilmesi, doğrudan demokrasinin kalıcı olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm ülkede teşkilatlanma düşünüyoruz. Ancak yerel seçimlere teknik olarak yetişemiyoruz. Yasaların bize tanıdığı süre geçtikten sonra kuruluş işlemlerimizi tamamladık. Zaten kurulurken de hedef olarak genel seçimleri belirlemiştik. Gezi Partisi muhalefet yapmak için kurulmadı. İktidar olmak için kuruldu. Bu nedenle Gezi Partisi'nin muhalefet oylarını bölmek gibi bir endişesi yok. Son üç genel seçim sonuçlarına bakıldığında bugün var olan muhalefet partilerine yeterince şans verildiğini düşünüyoruz. Biz, politikalarımızı belirlemek için ülkenin üreten tüm insanlarıyla birlikte hareket etmek istiyoruz. Kardeşçe ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Bunun için gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Bu daha başlangıç gerçek demokrasiye merhaba" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gezi Partisi: Bu Daha Başlangıç, Gerçek Demokrasiye Merhaba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement