Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen sertifika törenine katıldı.

22.02.2014 20:03

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen sertifika törenine katıldı.

Bakan Eker, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce aile eğitim programını başarıyla tamamlayanlara sertifika verilmesi amacıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ailenin önemine değindi.

Modern hayatta giderek gelişen, büyüyen şehirlerde ailenin birçok tehlikeye maruz kaldığını, bazen evliliklerin çok kısa sürdüğünü belirten Eker, önce ailenin çekirdek aileye dönüştüğünü, sonra o çekirdek ailenin parçalandığını, bunun da topluma zarar verecek duruma geldiğini kaydetti.

Aile içerisinde insanların merhameti, sevgiyi, şefkati, dayanışmayı, hoşgörüyü, irfanı ve paylaşmayı öğrendiğini dile getiren Eker, aile içerisinde acı ve kederlerin de azaldığını dile getirdi.

Diyarbakır'da 12 bin ailenin evde bakım ücreti aldığını bildiren Eker, "Bölgede maalesef eksik demokrasiden, hatalı uygulamalardan, yanlış değerlendirmelerden kaynaklanan acılar ve göçler her yerden daha çok. Diyarbakır'ın, Diyarbakırlı ailelerin dayanışmaya ihtiyacı var. Bunu birbirimize sarılarak sağlayacağız. Hükümetimiz ilk defa aile bakanlığı kurdu. Bu meseleye ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir." diye konuştu.

Bakan Eker, Başbakan Erdoğan'ın aile, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar konusunda çok hassas olduğunu, her fırsatta bu toplum kesimlerine özen gösterilmesini istediğini de sözlerine ekledi.

Vali Mustafa Cahit Kıraç da eğitimin ilk basamağının ve halka ulaşmada en önemli mercinin aile olduğunu, Diyarbakır'da özellikle çocuk, aile ve kimsesiz insanlara yönelik hizmetlerin yapıldığını söyledi.

Ailenin toplumun çekirdeği ve aynası olduğunu, bu nedenle ailenin sağlam temeller üzerinde olmasıyla toplumum daha sağlıklı olacağını anlatan Kıraç, program kapsamında 247 kişiye eğitim verildiğini, bu eğitim çalışmasının artarak süreceğini kaydetti.

Daha sonra Bakan Eker ve Vali Kıraç, programı başarıyla bitirenlere sertifikalarını verdi.

Törene, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat ve Süleyman Hamzaoğulları ile kurum müdürleri katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement