Giresun'da Soma'da Yaşanan Maden Faciası Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Soma'da Yaşanan Maden Faciası Protesto Edildi

Giresun\'da Soma\'da Yaşanan Maden Faciası Protesto Edildi

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını bugün iş bırakarak protesto eden Eğitim Sen ve KESK üyeleri Giresun Valiliği önünde yapacakları basın açıklaması için yürüyüş düzenledi.

15.05.2014 16:01

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını bugün iş bırakarak protesto eden Eğitim Sen ve KESK üyeleri Giresun Valiliği önünde yapacakları basın açıklaması için yürüyüş düzenledi. grup valiliğe yaklaştığında polis grubun önünü kesti ve grubu dağılmaları yönünde uyardı. Yapılan görüşmeler sonunda polis yürüyüşe izin verdi.

Eğitim Sen ve KESK üyeleri bugün bir günlük iş bırakma eylemi yaparak basın açıklaması için Giresun Valiliği'ne yürüyüş düzenledi. Gazi caddesi üzerinde başlayan yürüyüş polis kordonu eşliğinde sahil yolunda devam etti. Giresun Valiliği'ne yaklaşan grup kapalı spor salonu önünde çevik kuvvet ve panzer engeli ile karşılaştı ve polis grubu dağılması yönünde uyardı. Yasal haklarını kullanarak valilik önünde basın açıklaması yapacaklarını belirten Eğitim-Sen Giresun Şube Başkanı Hayri Şenel, grubu oturmaları ve yapacakları görüşme için sakin olmalarını istedi. Bir süre polis ve grup arasında yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca Yürüyüşe katılan CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, Giresun Valisi Hasan Karahan ile telefonda görüşerek polis engelinin kalkmasını sağladı. Ancak gruba valilik önünde basın açıklaması yapılması izni verilmedi. Bunun üzerine grup basın açıklamasını Giresun Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde yaptı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Bahar Ateş, "Soma'da yüzlerce işçinin can verdiği katliam bu ülkede biraz olsun vicdanı olan, bir az olsun onuru olan herkes için bir milat olacaktır" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdikten sonra olaysız dağıldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Soma'da Yaşanan Maden Faciası Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement