Giresun'un Çanakçı İlçesi Kuduz Karantinasına Alındı - Son Dakika
Güncel

Giresun'un Çanakçı İlçesi Kuduz Karantinasına Alındı

Giresun\'un Çanakçı İlçesi Kuduz Karantinasına Alındı

Giresun'un Çanakçı ilçesinde yaklaşık 10 gün önce dört kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğunun ortaya çıkması üzerine ilçede karantina tedbirleri alınmaya başladı.

12.05.2012 10:22

Giresun'un Çanakçı ilçesinde yaklaşık 10 gün önce dört kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğunun ortaya çıkması üzerine ilçede karantina tedbirleri alınmaya başladı.

Karantina tedbirleri çerçevesinde ilçenin muhtelif yerlerine "Dikkat kuduz karantinası vardır" yazılı levhalar asıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çanakçı İlçesi Belediye Başkanı Sebahattin Şenel,

"Kaymakamlık, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklaşa aldığımız karar sonrası köpek tarafından ısırılma vakaları sonucu yapılan incelemelerde kuduz hastalığı tespit edildi. Köpek tarafından ısırılan vatandaşların en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri gerekir" dedi.

Gece yarısı başka ilçelerden kamyon dolusu köpek getirildiğine şahit olduğunu vurgulayan Şenel, "Bir keresinde yabancı bir kamyonet köpekleri ilçeye salıyor koştum ama kamyonetin plakasını alamadım. İlçede yok denecek kadar az olan köpek sayısını gece yarısı gizlice köpek getirenler arttırıyor" diye konuştu.

Şenel, halen tedavi altında olan vatandaşların tedavilerine kesintisiz devam etmeleri, kedi ve köpek cinsi hayvan sahibi olan vatandaşların da hayvanlarını en kısa sürede aşılatmaları gerektiğini sözlerine ekledi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'un Çanakçı İlçesi Kuduz Karantinasına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement