Girit'in Yemekleri Kilo Aldırmıyor - Son Dakika
Güncel

Girit'in Yemekleri Kilo Aldırmıyor

Girit\'in Yemekleri Kilo Aldırmıyor

Yazın alınan kilolardan kurtulmak ve bunu bir ömür boyu sürdürmek için sağlıklı beslenmek gerektiği belirtildi.

24.09.2015 12:24

Yazın alınan kilolardan kurtulmak ve bunu bir ömür boyu sürdürmek için sağlıklı beslenmek gerektiği belirtildi. Bunun yolu da Girit yemeklerinden geçiyor. Ege'nin ilk deneysel-mübadil mutfağı Langaza'nın şefi Ece Fenerci, Girit yemeklerinin zeytinyağ odaklı balık ve etin dengeli karışımından oluştuğuna dikkat çekerek, "Giritliler uzun yaşamlarıyla tanınır. Yemekleri sağlıklı olduğu kadar lezzetli bir damak tadına da sahiptir. Yani yaşamdan tat alırsanız hayatınızı uzatırsınız" dedi.

Alaçatı'da bu yıl gürmelerin uğrak yeri arasında yer alan Langaza'nın deneysel-mübadil mutfağı nedeniyle her müşterinin kendilerinden tarif istediğini söyleyen Ece Fenerci, "Girit mutfağının ot ile meşhur olduğu doğru ancak bununla sınırlı değil. Balık ve et arasında muhteşem bir denge vardır. Zeytin ve zeytinyağı baş tacıdır" dedi. Uluslararası bir şöhrete kavuşan Girit mutfağının uzun yaşamın da sırrını barındırdığını söyleyen Fenerci, "Bunun nedeni dengeli beslenmede yatıyor. Eğer dengeli beslenmezseniz, yalnızca karnınız doyar o kadar" diye konuştu. İzmir Ekonomi Üniversitesinde Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü mezunu Fenerci, Girit'in 3 muhteşem lezzeti Hanya böreği, karidesli mücver ve bamyalı levreğin tariflerini verdi. İşte o tarifler:

KARİDESLİ MÜCVER

4 Girit kabağı

1 havuç

1 patates

1 soğan

4-5 adet taze soğan

2 yumurta

Maydanoz

Dereotu

Nane

1 paket kabartma tozu

100 gram un

500 gram karides

Tuz

Hazırlanışı:

Kabak, havuç, patates ve soğanı rendeleyin, iyice suyunu sıkın. Sonra taze soğanı ve taze baharatları ince ince kıyın. Suyu sıkılmıs malzemenin içine ekleyin. Karidesleri küçük doğrayıp ekledikten sonra tuz ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. En son unu ve üzerine kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırın. Az zeytinyağında tavada iki yüzünü kızartıp 5 dakika boyunca 200 santigrat derece fırında pişirin.

BAMYALI LEVREK

1 levrek fileto

500 gram bamya

2 domates

1 soğan

Tuz

Şeker

Hazırlanışı

Bir soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağında iyice piştikten sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler iyice piştikten sonra güzelce ayıklanmış bamyaları ekleyip üzerine 1 çay bardağı limon suyu, tuz ve şekeri ekleyip pişmeye bırakın. 1 levrek filetoyu 200 santigrat derece fırında 15 dakika pişirin ve bamyayla birlikte servis edin.

HANYA BÖREĞİ

250 gram kabak

250 gram patates

500 gram lor peyniri

50 gram nane

200 gram kaymak

Bir çay kaşığı toz biber

Zeytinyağı

İki diş sarımsak ve bir yemek kaşığı çam fıstığı

Bir su bardağı manda yoğurdu

Hazırlanışı:

Kabakları ince ince doğrayın, patatesleri şerit şerit zar gibi dilimleyin. En alta patatesleri dizin. Üstüne kabakları koyun. Onun üstüne lor peyniri, üstüne kırmızı toz biber, zeytinyağı ve naneden hazırladığınız sosu gezdirin. Çam fıstığı ve sarımsak ilave edip bunları blendır da çekip üstüne dökün. Tekrar patates kabak ve lor, bunu üç kez tekrarlayın. En üste manda kaymağı koyup fırına verin. 180 derecede 45 dakika fırında pişirin. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Girit'in Yemekleri Kilo Aldırmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement