Gökalp Büyükyıldız Soma'da 80 İşçiyi Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Gökalp Büyükyıldız Soma'da 80 İşçiyi Kurtardı

Gökalp Büyükyıldız Soma\'da 80 İşçiyi Kurtardı

Soma'daki çalışmalar esnasında işçileriyle birlikte yardıma koşan Gökalp Büyükyıldız, doğru hava sirkülasyonunu sağlayarak 80 işçiyi kurtardı.

17.05.2014 08:25  Güncelleme: 08:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da yaşanan facianın ardından kurmaylarıyla yaptığı kriz toplantısının ardından Gökalp Büyükyıldız'ı kazanın yaşandığı kömür ocağına koordinatör olarak atadı.

ÖNERİLEN TEK İSİMDİ

Türkiye Kömür İşletmeleri ve Maden Teknik Arama Kurumu yetkililerinin de önerdiği tek isim olan Büyükyıldız, facianın yaşandığı madenin yakınında bulunan İmbat Madencilik'te Genel Koordinatör görevini üstleniyor.

DOĞRU SİRKÜLASYON SAĞLADI

Gökalp Büyükyıldız, olayın ilk saatlerinden itibaren Bakan Yıldız'ın ricasıyla kendi madenindeki tüm mühendis ve işçileriyle facianın yaşandığı ocağa gelerek çalışmalara başladı.Madendeki yangının etkisiyle içerideki havalandırmayı tersine döndürerek doğru hava sirkülasyonunu sağladı ve 80 işçiyi canlı olarak kurtardı.

YERALTINDAN BAKAN'I BİLGİLENDİRMEK İÇİN ÇIKTI

Yeraltından sadece Bakan Taner Yıldız'ı bilgilendirmek için çıkan Büyükyıldız, geçen gün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün basın toplantısı yaptığı anda madenden çıkarak toplantının olduğu yere gelerek bilgi verdi.

Tüm Soma'nın konuştuğu Büyükyıldız, felaketin yaşandığı ocakta işçi ve mühendisleriyle çalıştığı için İmbat Madencilik Kömür Ocağı'ndaki faaliyetlerin durdurulduğu öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Gökalp Büyükyıldız Soma'da 80 İşçiyi Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • koçero: devlet madencilik işinden çok iyi anlayan gökalp büyükyıldız gibi isimleri bir araya getirip 50 kişilik acil kurtarma ekibi kurmalı böyle durumlarda çok faydalı olur kanaatindeyim 16 9 Yanıtla
  • koçero: bu olayda dikkatimi çekti aynı aileden kardeşler baba oğullar hep aynı vardiyaya yazılmış artık bundan vazçgeçilmeli böyle yaşanacak kötü durumlarda aynı ailelerden ölümler çok olmasın 21 0 Yanıtla
  • sade vatandaş: Gezi zekalı - çapulcu ve ölü seviciler yine iş başında..... ortalığı yakıp yıkmak için her türlü bahaneyi uyduranlar.... buradan size malzeme çıkmaz... geminizi başka limana çekin.... bizi acımızla baş başa bırakın lütfen... bu alanda size düşen sadece ölen yakınlarımıza fatiha okumak ... tabii biliyorsanız.. 11 5 Yanıtla

Advertisement