Gökçeada Nüfusu Son Üç Günde 18 Bine Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Gökçeada Nüfusu Son Üç Günde 18 Bine Ulaştı

Gökçeada Nüfusu Son Üç Günde 18 Bine Ulaştı

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi bayram tatili nedeniyle ziyaretçi akınına uğradı.

10.08.2013 16:23

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi bayram tatili nedeniyle ziyaretçi akınına uğradı. Gökçeada'da Kaleköy ve Eski Bademli köylerinde bulunan toplam dört turistik otelle ev pansiyonları dahil, 7 bin 500 yatak kapasitesine sahip adada doluluk oranının yüzde yüze ulaştığı öğrenildi.

Gökçeada Belediye Başkanı AK Parti'li Yücel Atalay, son on yılın en yüksek doluluk oranının yaşandığı bayram tatiline dikkat çekti. Otel, motel ve pansiyonlardaki toplam 7 bin 500 yatak kapasitesinin dolduğunu, tatilcilerin bir kısmının sahillerdeki plajlarda çadır ve araçlarında gecelediğini anlattı. Kış aylarında 6 bin nüfusun yaşadığı adada, son üç günde nüfusun 18 bini aştığını belirten Başkan Atalay, "Adada bayram tatili yapan vatandaşlarımızın yiyecek ve içecek başta olmak üzere konaklama sorunu yaşamaması için otel ve pansiyoncularımız hummalı bir çalışma içine girdi. Özellikle adada günlük 30 bini aşan ekmek satışı dikkat çekti. Tatilcilerin bir anda turizm cennetine çevirdiği Gökçeada'da hem esnaf hem de vatandaşlarımız memnun" diye konuştu.

Çanakkale Boğazı'nda ve adalara ulaşımı sağlayan Özel İdareye bağlı GESTAŞ'ın Genel Müdürü Hasan Yörükçü, arife gününden başlayan saatsiz seferlerle Gökçeada'ya son üç gün içinde 6 bin aracın geçtiğini, Gökçeada'ya ulaşım için halen Kabatepe Limanı'nda tatilcilerin oluşturduğu araç kuyruklarının devam ettiğini kaydetti.

Adada hediyelik eşya satışı yapan 10 yıllık esnaf 35 yaşındaki Sönmez Işık, "Tatilcilerin ilgisiyle adada yaşam iki kat hareket buldu. Bayram tatili nedeniyle binlerce vatandaş adaya akın etti. Esnaf olarak son derece memnunuz" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gökçeada Nüfusu Son Üç Günde 18 Bine Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement