Göksu Atışalanı Esnafıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Göksu Atışalanı Esnafıyla Buluştu

Göksu Atışalanı Esnafıyla Buluştu

Mehmet Tevfik Göksu, haftanın her Perşembe günü farklı bir mahallede, mahalle sakinleri ve bölge esnafıyla bir araya geliyor.

25.01.2014 14:57

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, haftanın her Perşembe günü farklı bir mahallede, mahalle sakinleri ve bölge esnafıyla bir araya geliyor. Menderes Mahallesi esnafıyla kahvaltıda buluşan Göksu, Atışalanı Caddesi esnafını da ziyaret ederek, hal hatır sordu.

Her Perşembe Esenler esnafıyla bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu haftada Menderes Mahallesi'ndeki bir lokantada, Menderes Mahallesi ve Atışalanı Caddesi esnafıyla kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra; AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Çetinkaya ile Orhan Oğuz Türk, Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, belediye birim müdürleri ve çok sayıda bölge esnafı katıldı. Yapılan kahvaltının ardından bir konuşma yapan Göksu, Esenler'e yapılanları ve yapılacakları anlattı.

5 YILDA 500 PROJE

Her perşembe esnafla kahvaltıda buluştuklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Şehri yönetirken, yönetilenlerin de şehre dair söyleyeceklerini düzenlediğimiz esnaf kahvaltımızla dinliyoruz. Esenler'de bundan 5 yıl önce vatandaş bizden 5 şey istiyordu. Hastane, hükümet konağı, itfaiye, belediye binası ve askerlik şubesinin yokluğu büyük bir sorundu. Vatandaşımızın 5 isteğini yerine getirdiğimiz gibi toplamda 500 proje gerçekleştirdik. Özellikle Hastane ve Hükümet Konağı'nın yapılma süreci film olur. Her attığımız adımda bir engelle karşılaştık. Bugün Esenler modern Hastane ve Hükümet Konağı'na kavuştu" dedi.

ESENLER BÜYÜKLÜĞÜNÜ HİSSETMELİ

Esenler'in kamu binası sorunu kalmadığını belirten Göksu, "500 bin kişilik ilçenin itfaiyesi yoktu. Şimdi Esenler'de İstanbul'un en büyük ikinci İtfaiye Üssü var. Esenler'in Vergi Dairesi Bayrampaşa'daydı. Gerekli Bakanlıklarla görüşmeleri yaptıktan sonra tamam dediler ve Esenler'in Vergi Dairesi için Giyimkent'te32 Milyon TL'ye bina satın alındı. Esenler, Tuna, Küçükköy, Atışalanı, Gaziosmanpaşa ve Güngören Vergi Dairesi Esenler'e geliyor. Bina satın alındı, tamiratı başladı. Vergi Dairesi ile beraber in beyaz yakalı Esenler'e gelecek ve aylık sirkülasyon 20 bin kişi olacak. İstihdam artacak, ev kiraları konut fiyatları yükselecek. Esenler'in ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Devletin birimleri Esenler'de olmalı ki, Esenler kendi içerisinde büyüklüğünü hissetmeli" şeklinde konuştu.

İHTİYACI OLAN 1 MERKEZDEN KARŞILAYACAK

Türkiye'de ilk bir uygulamaya daha imza atacaklarını söyleyen Göksu, "Devletin bütün sosyal birimlerini tek bir binada toplayacağız. Yeni belediye binamıza taşındığımız zaman, devletin bütün sosyal birimlerini Üçyüzlü'deki Zabıta binasında bir araya getireceğiz. Hiç kimse Vakıflar, Büyükşehir diye koşuşturmayacak. Kimin neye ihtiyacı varsa ihtiyacını o merkezden görecek" dedi.

ESENLER'E NOSTALJİK TREN

Hasip Dinçsoy Okulu'nu yıkıp yerine Menderes Mahallesi'nde modern bir okul yaptıklarını ifade eden Göksu, "Dörtyol Meydanı genişledi ve biraz daha genişleteceğiz. Dörtyol Meydanı tarihi bir Meydan olacak. Fevzi Çakmak Mahallesi'ne kültür sarayı, pazar yeri ve otopark yapacağız. Şimdi Dörtyol Meydanı'nın altına dev otopark yapacağız. Böylelikle Dörtyol'un otopark sorunu kalmayacak. Havaalanı ve Birlik Mahallesi tarafına yeni Belediye Binası ve Hastane, Dörtyol da kültür merkezi ve meydanı ile çekim merkezi oluyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi'nde, 5 bin öğrenci yurdu, 400 kişilik öğretmen yurdu var. Oradakileri de Dörtyol'a çekmek için, Üniversite'den Dörtyol'a kadar bir nostaljik tren olabilir mi diye çalışmalarımız var. Yaklaşık 1 kilometrelik bu mesafedekilerin, Dörtyol'a gelmesi buraya apayrı bir hava katar" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Göksu, mahalle sakinlerinin mahalleleri hakkında sorduğu soruları yanıtladı ve çözüm önerilerini değerlendirdi. Yapılan istişarenin ardından Esenler Belediye Başkanı Göksu ve beraberindekiler, Atışalanı Caddesi esnafını gezerek, hal hatır sordu ve belediyeden bir taleplerinin olup olmadığını sordu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Göksu Atışalanı Esnafıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement