Gölcük'te "Gebelik ve Doğum Okulu" Eğitimleri İle "Anne Dostu Hastane" Çalışmalarına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Gölcük'te "Gebelik ve Doğum Okulu" Eğitimleri İle "Anne Dostu Hastane" Çalışmalarına Başlandı

Gölcük\'te "Gebelik ve Doğum Okulu" Eğitimleri İle "Anne Dostu Hastane" Çalışmalarına Başlandı

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde 1-2 Ağustos 2013 tarihlerinde "Gebelik ve Doğum Okulu" eğitimleri düzenlendi.

07.09.2013 14:37

2 gün süren eğitimlerin ilk gününde;'' gebelik haftaları, gebelikte yapılması gereken tahlil ve tetkikler, gebelikte görülen şikâyetler, riskli gebelikler ve beslenme'' konularında bilgiler verildi. Eğitimin ikinci gününde ise; ''doğuma hazırlık, doğal doğum, doğumda gevşeme ve nefes egzersizleri, doğum ağrıları ile baş etme konularına yer verilerek, pilates topu ile uygulama gerçekleştirildi.

Sinevizyon eşliğinde ve karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden eğitimlerde Doğumhane Sorumlusu Ebe Nagihan Can, Ebe Ayşegül Kumaş, Ebe Melike Gürsoylu ve Ebe Hülya Çimşir eğitmen olarak görev yaptı. Anne adayları, eğitimlerin tamamlanmasının ardından eğitmen ebelerle birlikte anne dostu doğum odalarını gezdiler ve "anne dostu hastane" çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Gebelik ve Doğum Okulu eğitimleri 15-20 kişilik gruplar halinde gerçekleştiriliyor ve ayda bir defa düzenleniyor. Eğitimlere; 26 Şubat 2013 ile 2 Ağustos 2013 tarihleri arasında 186 gebe ve yakını iştirak etti. İsteyenlerin katılabildiği eğitimler 24-25 Eylül 2013 tarihinde yeniden düzenlenecek.

Hastanede belirlenen günlerde anne sütü ve emzirme konusunda da eğitimler veriliyor. Eğitimlerinin düzenleme komitesinde Hastane Yöneticisi Uz.Dr.Ahmet Sarıışık, Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Filiz Yıldırım, Op.Dr.Ümit Durak Aydın, Op.Dr.Mukaddes Özen ve Op.Dr.Mustafa Göktan yer alıyor.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde Mart ayından bu yana, jinekolojik masaya dönüşebilen tek yataklı doğum odalarında "anne dostu doğumlar" da yaptırılmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Ocak ayında başlatılan "Anne Dostu Hastane" uygulaması ile anne ve bebek odaklı yeni bir hizmet modeline geçiliyor. Buna göre ev koşullarına yaklaştırılan hastane odasında, bire bir desteklenen anne, kendi istediği bir yakınının da katılımı ile doğumunu gerçekleştiriyor. Doğum sırasında rutin müdahaleler yerine sadece annenin ihtiyacına yönelik uygulamalar yapılıyor. Anne uygun gıdaları yiyip içmeye devam edebiliyor ve doğumdan hemen sonra bebeğini kucağına alıp emzirebiliyor.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde hayata geçirilen "Gebelik ve Doğum Okulu" eğitimleri ile Anne Dostu Hastane çalışmaları sayesinde normal doğum sayıları artmaya başladı. (29 Ağustos 2013)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gölcük'te 'Gebelik ve Doğum Okulu' Eğitimleri İle 'Anne Dostu Hastane' Çalışmalarına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement