Gözlerini Bağlayıp, Koltuk Değnekleri ile Derse Girdiler - Son Dakika
Güncel

Gözlerini Bağlayıp, Koltuk Değnekleri ile Derse Girdiler

Gözlerini Bağlayıp, Koltuk Değnekleri ile Derse Girdiler

Antalya'nın Demre ilçesinde bir grup öğrenci, Dünya Engelliler Günü nedeniyle gözlerini bağlayıp,koltuk değnekleri ile derse girdi.
Engelli arkadaşlarının duygularını paylaşmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Demre Teknik...

03.12.2013 15:15

Antalya'nın Demre ilçesinde bir grup öğrenci, Dünya Engelliler Günü nedeniyle gözlerini bağlayıp,koltuk değnekleri ile derse girdi.

Engelli arkadaşlarının duygularını paylaşmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Demre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin son sınıf öğrencilerinden Selime Kıyak, Muhammet Samur, Esra Özen, Tevfik Küçükkara, Elfize Akça, Serap Özdemir, Onur Karatop ve Fatih Dinç evlerinden getirdikleri bezlerle gözlerini kapattı, kol ve bacaklarının bir tanesini kullanmadan hayatlarını sürdürmeye çalıştı.

GERÇEKTEN HAYATLARI ÇOK ZORMUŞ

Engellilerin hayatlarında karşılaştıkları zorlukların neler olabileceğini anlamak için bu etkinliği yaptıklarını ifade eden öğrencilerden Esra Özen, "Gerçekten hayatları çok zormuş" dedi.

Daha sonra öğretmen Süleyman Coşkun'un işlediği trafik dersinden kalkarak dışarı çıkmaya çalışan öğrencilere arkadaşları yardım etti.

Okul bahçesine çıktıktan sonra duygularını dile getirmekte zorlanan Selime Kıyak ise gözlerinin kapalı olduğu anlarda kalbinin sesinde çevredeki diğer seslere kadar bir çok sesi hissettiğini belirterek, görme engelliler için yapılan kaldırımlardaki işaretli yolları işgal edenlere yönelik cezaların caydırıcı olması gerektiğini vurguladı.

ENGELLİLERE DESTEK OLMALIYIZ

Öğretmen Süleyman Coşkun ise etkinlik sonunda, "Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilerin duygularını öğrencilerimle birlikte yaşamaya çalıştık. Ümit ederim ki onların duygularını yaşamışızdır. Ben bir gün bizim de bir engelli olabileceğimizi düşünüyorum. Bunun için engelli vatandaşlarımıza sevgiyle, şefkatle, emekle destek olmayı davranış haline getirmeliyiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gözlerini Bağlayıp, Koltuk Değnekleri ile Derse Girdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement