Grizuda Ölen Madencinin Eşi Yılın Annesi Seçildi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Grizuda Ölen Madencinin Eşi Yılın Annesi Seçildi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Grizuda Ölen Madencinin Eşi Yılın Annesi Seçildi

Türk Anneler Derneği Zonguldak Şubesi, 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu faciasında ölen Engin Düzcük'ün eşi 32 yaşındaki Hayriye Düzcük'ü yılın annesi seçti

Türk Anneler Derneği Zonguldak Şubesi, 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu faciasında ölen ve cesedi 246 gün sonra maden ocağından çıkarılan Engin Düzcük'ün eşi 32 yaşındaki Hayriye Düzcük'ü yılın annesi seçti. Eşinin ölümüyle kızları 9 yaşındaki Beyza ve 3 yaşındaki Sıla ile hayata tutunmaya çalışan Hayriye Düzcük, bütün annelerin ödüle layık olduğunu söyleyerek dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait Karadon Yeni Servis Kuyusu'nda meydana gelen grizu patlamasında ölen 30 madenciden 31 yaşındaki Engin Düzcük ile 41 yaşındaki Dursun Kartal'ın cesetleri, yaklaşık 8 ay sonra ocaktan çıkarılarak toprağa verildi. Türk Anneler Derneği Zonguldak Şubesi yöneticileri, 2010 yılının annesini belirlemek için kazanın ardından 8 ay eşlerinin cenazelerinin çıkarılmasını gözyaşları içinde bekleyen Hayriye Düzcük ile 41 yaşındaki Gülüzar Kartal'ı evlerinde ziyaret etti.

Dernek yönetimi, iki kız çocuğu sahibi Hayriye Düzcük'ü yılın annesi seçerken, Gülüzar Kartal'ın Namık Kemal Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim gören kızı 21 yaşındaki Tülay Kartal'a ise aylık 50 liralık burs vermeyi kararlaştırdı. Gülüzar Kartal'ın oğlu Turgut Kartal'a ise Pamukkale Üniversitesi'nden bu yıl mezun olacağı gerekçesiyle burs verilmeyeceği belirtildi.

Türk Anneler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nevin Ataç, yönetici arkadaşlarıyla birlikte iki aileyi de evinde ziyaret ettiklerini, yapılan toplantıda ise Hayriye Düzcük'ü yılın annesi seçtiklerini söyledi. Ülke genelinde yılın anne adayı olarak derneğin genel merkezine Hayriye Düzcük'ün önerileceğini belirten Ataç, "Bu yıl ilk kez Türkiye'nin tüm illerinde yılın annesi seçilen anneler arasında genel merkez bir değerlendirme yaparak yılın annesini belirleyecek" dedi.

Ataç, Zonguldak'ta yılın annesi seçtikleri Hayriye Düzcük'e 8 Mayıs Anneler Günü'nde ödülünün verileceğini söyledi.

Yılın annesi seçildiği için mutlu olduğunu belirten Hayriye Düzcük ise bütün annelerin ödüle layık olduğunu söyledi. Kazanın ardından çok zor günler geçirdiğini belirten Düzcük, "Çocuklarım babalarının yokluğuna alışamadı. Her sabah uyandıklarında babalarını soruyorlardı. 8 ay mezarına bile götüremedim çocuklarımı. Ama hayat devam ediyor. Ben böyle bir derneğin varlığından haberdar değildim. Bana bu mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dernek, geçen yıl da Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Zonguldak'ta oturan annesi 90 yaşındaki Medine Haberal'ı yılın annesi seçmişti. - Zonguldak

Kaynak: DHA