Gülben Ergen, 9'uncu Anaokulunu Açarak Moral Buldu - Son Dakika
Güncel

Gülben Ergen, 9'uncu Anaokulunu Açarak Moral Buldu

Gülben Ergen, 9\'uncu Anaokulunu Açarak Moral Buldu

Türkiye'de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim alması hedefiyle yola çıkan Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Tokat, Mardin, Trabzon, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul ve Aydın'dan sonra 9'uncu anaokulunu Zonguldak'ta açtı.

17.03.2012 17:20  Güncelleme: 18:46

Çaycuma İlçesi'ne bağlı Saltukova Beldesi'ndeki Saltukova Gazi İlköğretim Okulu bünyesinde yaptırılan Çocuklar Gülsün Diye Derneği Anaokulu'nun açılış törenine, dernek başkanı Gülben Ergen ve başkan yardımcısı Elvan Oktar ile birlikte Vali Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı AK Partili Mithat Gülşen, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKTİ

Tüm kırtasiye malzemeleri de dernek tarafından karşılanan yaklaşık 100 çocuğun okul öncesi eğitim alacağı okul, tören öncesi imzalanan protokol ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlandı. Törende, anaokulunda eğitim görecek öğrenciler dans gösterisi sundu. Gülben Ergen, kendi şarkıları eşliğinde dans eden minikleri izlerken büyük keyif yaşadı. Ergen, dans grubunun gösterisini de cep telefonuyla görüntüledi.

'HAYATIMDA YAPTIĞIM EN GÜZEL ŞEY'

Törende konuşan Gülben Ergen, Türkiye'nin geleceğe gülümseyen çocukları için bir eğitim yuvası daha açmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Ergen, "İnanıyorum ki bu kapıdan giren yüzlerce çocuk ülkemizin aydınlık geleceğimizin inşasına katkıda bulunacak" dedi. Hayatında yaptığı en güzel, en anlamlı şeyin Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ni kurmak olduğunu vurgulayan Ergen, şöyle dedi:

"Bugün 9'uncu okulumuzu açıyoruz ve bu okulu size emanet ediyoruz. Biz bu okulu minicik minicik paralar biriktirerek, hesaplar, pazarlıklar yaparak yaptık. İmece usulü yapıldı bu okul. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ama en çok annelere teşekkür ediyorum. Çünkü anneler çocuklarını okul öncesi eğitimle tanıştırdığında kendilerini daha iyi hissedecek. Amacımız, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak geleceğimizi, Mustafa Kemal Atatürk'e layık yetiştirebilmek."

Vali Erol Ayyıldız'ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek okulun açılışı yapıldı. Ergen, daha sonra Vali Ayyıldız ile birlikte okulu gezdi. Sınıfları ziyaret eden Ergen, çocuklarla oturarak sohbet etti.

'HAYALİM 81 İLDE 81 ANAOKULU'

Ergen, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada da çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. 10'uncu anaokulunu Van'da açacaklarını hatırlatan Ergen, "Yardımseverlerimiz ve dernek çalışanlarımızın çalışmalarıyla okullarımız günden güne çoğalacak. Okul öncesi eğitimin önemini vurgulamak için bu yola çıktık. Ben yaşadığım ve nefes aldığım sürece derneğin çalışmaları devam edecek. Çocuklarıma kalsın istiyorum. Benim çocuklarım da gelip takip edecek inşallah. Milli Eğitim Bakanı ile 30 okul için imza attık. 30 okul bile bizim için çok önem.i Ama bizim hayalimiz 81 ilde 81 anaokulu" dedi.

Ergen, 12 yıllık kesintili eğitim sistemiyle ilgili ise "Yeni düzenlemeyi inceliyorum. Çünkü okul öncesi eğitim dünyada da ülkemizde de çok önemli. Henüz yasalaşmadığı için yorumda bulunmayacağım. Ama okul öncesi eğitim, çok erken yaşlarda başlamalı" diye konuştu.

EE,GG(EE)

HABER: Ersin ERCAN- KAMERA: Gürkay GÜNDOĞAN

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülben Ergen, 9'uncu Anaokulunu Açarak Moral Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement