Güney Afrika'da Gaz Zehirlenmesi Sonucu 17 Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Güney Afrika'da Gaz Zehirlenmesi Sonucu 17 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Afrika\'da Gaz Zehirlenmesi Sonucu 17 Kişi Hayatını Kaybetti

Güney Afrika'nın Boksburg kentindeki bir gecekondu bölgesinde, kaçak altın madenciliğiyle bağlantılı olarak meydana gelen gaz sızıntısı sonucu 17 kişi hayatını kaybetti. Olayda 12 kişi yaralandı. Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, bu trajik olaydan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtti. Yerel basın, gecekondu mahallesindeki gaz sızıntısının terk edilmiş altın madeninden kaynaklandığını ifade etti.

06.07.2023 16:44
Güney Afrika'nın Boksburg kentindeki bir gecekondu bölgesinde, 17 kişi sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitirdi. Yetkililer, olayın kaçak altın madenciliğiyle bağlantılı olduğunu ifade etti.

Yetkililer, olayın gecekondu bölgesinde yapılan kaçak altın madenciliği ile ilgili olduğunu ve aralarında çocukların da bulunduğu 17 kişinin gaz kaçağından hayatını kaybettiğini belirtti. Olayda biri ağır olmak üzere 12 kişi yaralandı.Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa adına Başkanlık Ofisi'nden bugün yapılan açıklamada, "Başkan Cyril Ramaphosa Boksburg'daki Angelo Gayri Resmi Yerleşim Yerinde masum hayatların yıkıcı ve trajik kaybından duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Dün gece meydana gelen bir gaz kazası, gecekondu kampında yaşayan 17 kişinin hayatına mal oldu" denildi. Yerel basın, gecekondu mahallesinde nüfusun çoğunlukla yasadışı göçmenlerden oluştuğunu ifade ederek gaz sızıntısının terk edilmiş altın madeninden kaynaklandığını belirtti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güney Afrika'da Gaz Zehirlenmesi Sonucu 17 Kişi Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement