KUALA LUMPUR/ Güneydoğu Asya ülkeleri, göçmen krizine çözüm bulmak amacıyla bölgesel ve uluslararası düzeyde harekete geçiyor.
Malezyalı üst düzey yetkililerin, Bangladeş ve Myanmar'dan mevkidaşlarıyla konu ile ilgili bir toplantı yapılacağı belirtildi.
Öte yandan, Tayland'da 29 Mayıs'ta göçmen krizinin çözümüne yönelik bir toplantının yapılacağı bildirildi. Cunta yönetiminin lideri ve Başbakan Prayuth Çan-oça, yapılacak toplantının göçmen kaçakçılığından etkilenen 15 ülkenin üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek diye konuştu.
Tayland'ın güneyinde Malezya sınırına yakın bölgede önceden 800 ila bin göçmenin tutulduğu terk edilmiş bir gizli kamp bulunmuştu. Terk edilmiş kampın şu ana kadar Tayland'da bulunan en büyük kamp olduğu belirtilmişti.
Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) Tayland temsilcisi Jeff Labovitz, binlerce Rohingya Müslümanı ve Bangladeşli göçmenin halen açık denizde insan kaçakçılarının elinde olduğunu söylemişti. Labovitz, "Kaçakçılar, insanları kamplarda tutuyor, dövüyor ve işkence ediyorlar. Eğer akrabaları fidye ödemezse çekinmeden ölüme terk ediyorlar" ifadelerini kullanmıştı.
Son olarak dün Malezya açıklarında olduğu tahmin edilen bir teknedeki 350 kadar Rohingya Müslümanı, terk edildiklerini ve üç gündür aç, susuz olduklarını belirterek acil yardım talebinde bulunmuşlardı.
Son Dakika › Güncel › Güneydoğu Asya Ülkeleri İnsan Kaçakçılığına Karşı Harekete Geçiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.