Güngören Belediyesi'ne "Altın Karınca" Ödülü - Son Dakika
Güncel

Güngören Belediyesi'ne "Altın Karınca" Ödülü

Güngören Belediyesi\'ne "Altın Karınca" Ödülü

Güngören Belediyesi, en iyi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen "Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri" yarışmasında "Günkart" projesi ile ödüle layık görüldü.

27.09.2012 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güngören Belediyesi, en iyi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen "Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri" yarışmasında "Günkart" projesi ile ödüle layık görüldü.

Güngören Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından Turkcell'in desteğiyle düzenlenen ve kamuoyunda Türkiye'nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri yarışması kapsamında kurumsal gelişim alanında gerçekleştirdiği "Güngörenlilere Özel Kredi Kartı: Günkart" projesiyle 3. ödülüne layık görüldü. Taksim Martı Hotel'de düzenlenen ödül töreninde Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ödülünü Bursa Büyükşehir belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe'nin elinden aldı.

Güngören'in ekonomisine katkıda bulunmak ve vatandaşlarda kent bilinçliliğini arttırmak amacıyla geliştirdikleri Günkart projesi ödülüne layık görülen Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, "Vatandaş belediyeye olan vergilerini öderken kredi kartı kullanıyor. Biz istedik ki bu kart kente özel olsun. Sadece bir kredi kartı olarak değil de kentlilik bilincini arttıran bir şey olsun. Güngören'e özel bir kredi kartımız var. Vatandaşlar bu kartla alışveriş yaparsa kartın avantalı olarak yüzde 302larda indirim yapılıyor. Güngörenli'nin parasını Güngören'de harcamasını, Güngören'e de katkıda bulunmasını sağlıyor" diye konuştu.

Geliştirdikleri mobil sistemle vatandaşların sorunlarını birkaç saat içinde çözebileceklerini belirten Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, "Bu projemiz halkın sorunlarını daha hızlı çözmek içindir. Vatandaşın belediyeye gelen şikayetleri ekiplerin gelmesini beklemeden anında kablosuz ekipte bulunan cihazlara hemen aktarıyoruz. Şikayetin anında çözümüne yönelik bir çalışma. Vatandaşa cevap verme süresini 2 saate düşürdük. Vatandaşlar telefondan istediği gibi şikayetini fotoğraflı ya da videolu gönderdiği anda belediyemizden ilgili birimlere yönlendirildiğinde bölgeye en yakın ekip hangisiyse onun ekranına düşüyor. Olaya hemen müdahale ediyor. Dolayısıyla vatandaşa sorunun çözümüne yönelik dönüş süresini

iki günden iki saate düşürmeyi başarmış olduk" dedi.

Başkan Karaman İsviçre'den bir heyetin ilçelerine gelerek yapılan teknolojik çalışmları inceleyeceklerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güngören Belediyesi'ne 'Altın Karınca' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement