Güngören'deki Patlamalarda Ölenlerin Yakınlarına, Olayın Yıldönümünde İftar - Son Dakika
Güncel

Güngören'deki Patlamalarda Ölenlerin Yakınlarına, Olayın Yıldönümünde İftar

Güngören\'deki Patlamalarda Ölenlerin Yakınlarına, Olayın Yıldönümünde İftar

Haber.Özkan ARSLAN-Kamera.

28.07.2012 05:45

Haber: Özkan ARSLAN-Kamera: Ünsal ÇAKİN İstanbulDHA

GÜNGÖREN Belediyesi, 27 Temmuz 2008'deki bombalı saldırılar sonrası yaşamını yitirenlerin yakınları ile ilçedeki şehit yakınlarına, patlamanın meydana geldiği Menderes Caddesi'nde iftar verdi. İftara, Ak Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, ilçe kaymakamı Seyfettin Azizoğlu, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, patlamada ölen ve yaralananların yakınları, ilçede bulunan şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, ölenleri iftar vesilesiyle andıklarını belirterek, 'Rabbimden temenni ediyorum; bugün burada, aynı sofrada, aynı gönül birliğiyle Ramazanın bu güzel anında beraber olabiliyorsak, bu birlikteliğimiz devam etsin, birlikteliğimiz daha da artsın. Bu Ramazanlar buna vesile olsun ve böyle acı olayları bir daha yaşamayalım" dedi.

Olayda yaşamını yitirenlerin yakınları adına konuşma yapan İlhan Ekiz, 'Devletimiz ve milletimizle ele ele verdiğimiz sürece, acımızı, üzüntümüzü zafere dönüştüreceğimiz inancı tamdır. Tam 4 yıl önce bu gün, bu saatlerde, tam da bu yerde 18 canımızı hunharca katlettiler. Acıları, özlemleri hiçbir zaman yüreğimizden silinmedi. Allah bu tür acıları bir kez daha kimseye göstermesin" dedi. Ekiz, patlamalarda ölenlerin çıkartılan bir yasayla şehit kapsamına alınmasından dolayı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

ACISI HİÇ BİTMEDİ

Saldırıda yaşamanı yitiren Dursun Ali Aydemir'in kız kardeşi, iftar boyunca kardeşinin fotoğrafını taşıdı. Acılarının hiç bitmediğini söyleyen Aydemir, 'Bunu yapanların aynı şekilde ölmesini istiyorum. Bizim yaşadıklarımızın aynısını onların da yaşamasını istiyorum. Kardeşim ilk patlamada yaralananlara yardım etmek isterken yaşamını yitirdi. O günden beri yaşadığımız acılar hiç azalmadı" dedi. Dursun Ali Aydemir'in kızı Özlem Aydemir de patlamanın yaşandığından Trabzon'da olduğunu belirterek, 'Çok kötü şeyler yaşadık, babamı hiç unutamıyorum" dedi. Patlamada iki kardeşi ve annesiyle birlikte yaralanan, olay yaşandığında 14 yaşında olan Buse Hazarlı, 'Annem ve kardeşlerimle birlikte patlamada yaralandık. Çok kötü günler geçirdik. Defalarca ameliyat oldum. Eğitim hayatım aksadı. O günü hiç unutamıyorum, ama yaşamaya devam ediyorum" dedi. İftar, patlamada ölenler ve terör mücadelesi sırasında şehit düşenlerin ruhuna okunan dualarla son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güngören'deki Patlamalarda Ölenlerin Yakınlarına, Olayın Yıldönümünde İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement