Hatay'da tarihi eser operasyonu: 4 gözaltı - Son Dakika
Güncel

Hatay'da tarihi eser operasyonu: 4 gözaltı

Hatay\'da tarihi eser operasyonu: 4 gözaltı

HATAY'da, jandarma ekiplerinin otomobilde yaptığı aramada 1106 sikke ve tarihi eser niteliği taşıyan 171 obje ele geçirildi.

20.10.2021 10:15  Güncelleme: 15:21

HATAY'da, jandarma ekiplerinin otomobilde yaptığı aramada 1106 sikke ve tarihi eser niteliği taşıyan 171 obje ele geçirildi. Bunları piyasaya sürmeye çalıştıkları öne sürülen 4 kişi, gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İskenderun Jandarma Komutanlığı ekipleri, I.Ç.'nin Kırıkhan ilçesine giderek tarihi eser niteliğindeki obje ve sikkeleri satacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine jandarma ekipleri, otomobili, İskenderun ilçesi İsmet İnönü Mahallesi'nde durdurdu. Araçta yapılan aramada, 1106 sikke ve tarihi eser niteliği taşıyan 171 obje ele geçirildi. Ekipler, otomobilde bulunan I.Ç., V.K., H.K.T. ve E.A.'yı gözaltına aldı. Ele geçirilen sikke ve objeler, Hatay Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Tarihi eserleri piyasaya sürmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüphelinin işlemlerinin devam ettiği belirtildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da tarihi eser operasyonu: 4 gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement