Hafta Sonu Haliç'in Sularını Sürat Tekneleri Havalandırdı - Son Dakika
Güncel

Hafta Sonu Haliç'in Sularını Sürat Tekneleri Havalandırdı

Hafta Sonu Haliç\'in Sularını Sürat Tekneleri Havalandırdı

Beşiktaş-Mıele, Stihl'in birincilik Hegemonyasına Haliç'te son verdi

19.09.2011 10:30

HALİÇ'TE SON GÜLEN BEŞİKTAŞ-MIELE OLDU

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın Haliç'teki 16.yarışında 10 yarıştır birinciliği kimseye kaptırmayan Kerem Tuncer- Alpay Akdilek ikilisinden oluşan Stihl takımı 15. turda aldıkları pit stop sonrasında, birinciliği ele geçiren Murat Leki-Tuğberk Uca'dan oluşan Beşiktaş Miele takımına teslim olarak, ikincilik kürsüsünde yer buldular ve 42:35,500'lık zamanlarıyla finiş gördüler.

Murat Leki-Tuğberk Uca'dan oluşan Beşiktaş-Miele takımı 42:17,359 zamanlarıyla "Fatih Belediye Grand Prix 2"nde birincilikleriyle şampiyona hanelerine çok önemli puanlar kazandırırken, Kerim Zorlu-Cengiz Cennetoğlu'ndan oluşan YKM Big Chefs takımı da üçüncülük kupasıyla ( 43:48.953) Haliç'ten ayrılan isimler oldular.

Fatih Belediyesi ev sahipliğinde, İstanbul Offshore Kulübü tarafından organize edilen "Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın "Fatih Belediyesi Grand Prix 2" yarışının sabahki sıralama turlarında, Stihl takımı 02:00,853 zamanıyla ilk sırada, 02:01,430 derecesiyle Beşiktaş-Miele ikinci, WD40 takımı ise 02:04,020 üçüncü sırada kalkışa hak kazandılar. Saat 14.00 itibariyle 10 teknenin start aldığı yarışmada, takımlar 3.9 km parkurda 20 tur üzerinden mücadele ettiler.

Yarışa iddialı başlayan ve dünün talihsiz ismi WD40 takımı ise 7.turda YKM Sport ile giriştiği dördüncülük mücadelesinde attığı spin sonrasında geriye düştü ve Boğaç Hürzat-Sinan Erkip'ten oluşan takım, yarışı genel klasmanda 6. sırada tamamladı. Günün spin atan bir diğer ismi Kerem Zorlu-Onur Özgül'den oluşan Olimpik Marsilya takımı olurken, genel klasmanda 8.sırada yer buldular.

Şampiyonanın en genç takımı Lenore ekibi 4., YKM Sport 5. ve GSYİAD- Galatasaray takımı ise 7. sırada yarışmayı tamamlayan ekipler oldular.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, GOSBF Federasyonu Genel Sekreteri Songül Kara, İOC Başkan Yardımcısı Serdar Özer, İOC Genel Sekreteri Emre Güler ve UIM Komiseri Oivid Siverstsen tarafından verildi.

Yarışma sonrasında şampiyonadaki puan durumu 2806 Stihl, 2085 Beşiktaş-Miele, 1679 GSYİAD-Galatasaray olarak sıralandı.

Ödül töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, " Tarihi Yarımada'nın Haliç Sahili, kültürel ve fiziki yapısı ile İstanbul'un en güzel bölgelerinden biridir. Yabancıların "Golden Horn" olarak adlandırdıkları bu nadide bölge, İstanbul'un kültür turizminin temel taşları arasında yer alıyor. Fatih Belediyesi olarak Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Haliç Körfezi'nin su ve motor sporları konusunda sahip olduğu büyük potansiyeli bu tür organizasyonlarla değerlendirme ve tüm dünyaya tanıtmaktan dolayı son derece heyecanlıyız. Şampiyonaya katılan tüm takım ve pilotların başarılarının devamı diliyorum. Önümüzdeki yıl da yarışların buradan start almasını istiyorum. " dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hafta Sonu Haliç'in Sularını Sürat Tekneleri Havalandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement