Yüksekova'da teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sürüyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca halkın can ve mal güvenliğine yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması için yürütülen operasyonda ilçe merkezinde terör örgütü mensupları ile zaman zaman sıcak çatışmalar yaşanıyor.
GÜVENLİK GÜÇLERİ AİLELERE DESTEK VERİYOR
İlçenin Eski Kışla, Yeni, Mezarlık, Orman, Yeşildere, Cumhuriyet, Güngör ve Esentepe mahallelerinde operasyonları 24 gündür sürdüren güvenlik güçleri, vatandaşların zarar görmemesi için de özveri gösteriyor.
Halkın, bölücü terör örgütü mensuplarınca "canlı kalkan" olarak kullanılmasını engellemeye çalışan ve operasyonun başladığı tarihten itibaren bin 500'ü aşkın vatandaşın güvenli şekilde tahliyesini sağlayan güvenlik güçleri, ihtiyaç sahibi ailelere de destek veriyor.
YARDIM MALZEMELERİ ULAŞTIRILDI
Güvenlik birimleri, gelen talep üzerine ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Dilekli köyüne yardım malzemesi ulaştırdı. Mehmetçik İlk ve Ortaokulu bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen asker ve polisler, beraberlerinde getirdikleri içerisinde yağ, şeker, makarna, pirinç, zeytin, fasulye, bulgur, tahin ve pekmez ile çeşitli gıda malzemelerin bulunduğu 150 kolinin dağıtımını yaptı.
KADIN SUBAYLAR ÇOCUKLARLA İLGİLENDİ
Kadın subaylar da bahçedeki kız çocukları ve anneleri ile yakından ilgilendi. Kadınlar ve kız çocuklarıyla sohbet eden ve sıkıntıları olup olmadığını soran görevliler, yardım kolilerinin taşınmasına da yardımcı oldu.
Son Dakika › Güncel › Hakkari'de Kadın Subay Çocuklara Moral Verdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.