Hakkari - Kayıp Üniversite Öğrencisinin Babası İHD'ye Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Hakkari - Kayıp Üniversite Öğrencisinin Babası İHD'ye Başvurdu

Hakkari - Kayıp Üniversite Öğrencisinin Babası İHD\'ye Başvurdu

Kayıp üniversite öğrencisinin babası İHD'ye başvurdu Hakkari Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan ve 1 aydan bu yana kayıp 2 öğrenciden Diyarbakırlı, 20 yaşındaki İdris Doğan'ın babası Ramazan Doğan, İnsan Hakları Hakkari Şubesine başvurdu.

25.06.2015 15:32

Kayıp üniversite öğrencisinin babası İHD'ye başvurdu

Hakkari Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan ve 1 aydan bu yana kayıp 2 öğrenciden Diyarbakırlı, 20 yaşındaki İdris Doğan'ın babası Ramazan Doğan, İnsan Hakları Hakkari Şubesine başvurdu. Doğan, daha önce bir haber ajansanın kendisine dayandırılarak, oğlunun Cölemerg Öğrenci Derneği'ndeki (Cöder) öğrenciler tarafınan PKK'nın dağ kadrosuna kaçırıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bu konu ile ilgili Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Hakkari Üniversitesine İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 1'inci sınıfta okuyan İdris Doğan ile aynı yaştaki Van'lı Zafer Ekman'dan 1 aydan bu yana haber alınamadı. Daha önce Hakkari'ye gelen aileler, Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusu yaparken, bugüne kadar çocuklarının nerede oldukları konusunda bilgi alamadı. 1 aydan bu yana kendisinden haber alınamayan Diyarbakırlı İdris Doğan'ın babası Ramazan Doğan da Hakkari'ye gelerek İHD Hakkari Şubesi'ne başvurdu. Başvuru dilekçesini İHD Hakkari Şube Sekreteri Sait Çağlayan'a veren baba Doğan, bir süre önce bir haber ajansınnın kendisine dayandırılarak, oğlunun Hakkari Üniversitesi'nde okuyan Cöder tarafından dağa götürüldüğü haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, hiç bir kanala açıklama yapmadığını söyledi. Hakkari Emniyet Müdürlüğüne de kayıp başvurusu yaptıklarını ancak bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını belirten baba Doğan, şöyle devam etti:

"Çoğumdan bir aydır haber alamıyoruz. Konu ile ilgili bana ve yakın akrabalarıma dayındırılarak bir süre önce bir haber ajansından yapılan haberde çocuğumun arkadaşıyla birlikte Cöder tarafından dağa götürüldüğü iddia ediliyor. Kesinlikle böyle bir şey yok. Çocuğumun nerede olduğunu bilmiyorum. Birilerinin benim adımı kullanarak bu haberi yaptığını çevremden duymuşum. Bu kesinlikle doğru değil. Ben daha önce de Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundum. Onlar da bana olayın takipçisi olacaklarını söylediler. Benden habersiz, görüşümü almadan niye böyle haber yapılıyor. Eğer ben öyle bir açıklama yapmışsam benim görüntümü çıkartsın. Bu haberle ilgili Hakkari Cumhuriyet savcılığına suç duyusunda da bulunacağım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari - Kayıp Üniversite Öğrencisinin Babası İHD'ye Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement