Halep'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Halep'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepki

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Halep\'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepki

Gaziantep'te bir araya gelen Suriyeli bazı kanaat önderleri, Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Gaziantep'te bir araya gelen Suriyeli bazı kanaat önderleri, Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Bilim Eğitim ve Kültür Araştırmaları Merkezinde (BEKAM) bir araya gelen Suriyeli kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve siyasetçi yaklaşık 50 kişilik grup adına konuşan Abdülcebbar Akidi, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan saldırılara sessiz kaldığını belirterek, Birleşmiş Milletleri (BM) harekete geçmeye çağırdı.

Halep'in rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan bölgelerindeki halkın hava bombardımanlarıyla büyük bir katliama maruz kaldığını belirten Akidi, "Tüm dünyanın gözü önünde Halep'te büyük bir soykırım yaşanıyor. Suriye'nin dostlarına çağrı yapıyoruz. Halep'deki katliamların durdurulması için harekete geçmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Katliamlar karşısında BM'nin sessizliğine bir anlam veremediklerini kaydeden Akidi, kuruluşun yaşananlara derhal çözüm bulmasını istedi.

Kaynak: AA