Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı

Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı

Siirt Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde yapılan çalışmalar ile ilgili düzenlenen sergi törenle açıldı.

06.06.2013 16:15

Halk eğitim merkezine bağlı toplum merkezleri ile halı ve kilim atölyelerinde üretilen el emeği göz nuru eserlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünce yapılan "Yıl Sonu sergi" açılış törenine; Vali Ahmet Aydın, eşi hanımefendi Arzu Aydın, Belediye başkan vekili Ahmet Arslan, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, İl Müdürleri, Halk Eğitim müdürü Metin Yargıcı, kursiyerler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan programda, sergi açılış kurdelasını, Vali Ahmet Aydın ve eşi hanımefendi Arzu Aydın, tarafından törenle kesildi.

Sergi açılışının ardından, Aile Danışma Merkezi (ADEM) de kuaförlük kursuna katılan kursiyerlerin, mahalli giysilerle define gösterisi beğeni topladı.

Sergiyi gezen Vali Ahmet Aydın ve beraberindekiler, Kurs öğretmenlerinden ve kursiyerlerden bilgi aldı, kendileriyle sohbet etti.

Serginin gezilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Aydın,"2012-2013 eğitim öğretim döneminde, Siirt Merkez Halk Eğitim Müdürlüğünce, İl merkezinde; toplam 435 kurs açıldığını, bu kurslara 3804 bayan ve 3220 erkek olmak üzere toplamda 7024 kursiyerin katıldığını" belirtti.

Devletin Örgün eğitimin yanında yaygın eğitimi de çok büyük bir önem verdiğini ifade eden Vali Aydın,"Halk Eğitim Merkezleri kadınlarımıza önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları çok iyi değerlendirmek gerekir. Açılan kursların bir diğer önemi de kursiyerler buralarda sadece el becerisi öğrenmiyorlar. Aynı zamanda sevgi, saygı, dostluk, gibi çok önemli kazanımlar da elde ediyorlar. Kurslarda emek ve sabır göstererek, çok değerli el emeği göz nuru eserlerini sergileyen tüm kursiyerleri tebrik ediyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünce açılan yılsonu sergisi üç gün süreyle vatandaşlara açık olacağı bildirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement