Hamburg Siyasi Eğetim Merkezi'nde Alevilik Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Hamburg Siyasi Eğetim Merkezi'nde Alevilik Anlatıldı

Hamburg Siyasi Eğetim Merkezi\'nde Alevilik Anlatıldı

St. Pauli semtindeki Alevi Kültür Merkezi ve Hamburg Anadolu Alevi Kültür Birliği ile işbirliği halinde 'Alevilik' konulu toplantı düzenledi.

05.04.2012 02:47  Güncelleme: 09:58

Hamburg Siyasi Eğitim Merkezi, St. Pauli semtindeki Alevi Kültür Merkezi ve Hamburg Anadolu Alevi Kültür Birliği ile işbirliği halinde 'Alevilik' konulu toplantı düzenledi.

Toplantıya eyalet milletvekilleri Filiz Demirel (Yeşiller), Ali Rıza Şimşek (SPD) ve Mehmet Yıldız (Sol Parti) da katıldı.

Siyasi Eğitim Merkezi koordinatörü Abut Can ve Alevi Kültür Merkezi Başkanı Hüseyin Kayaturan'ın açılış konuşmalarının ardından Dünya Dinleri Akademisi kurucusu ve direktörü Prof. Dr. Wolfram Weisse ve misafir öğretim üyesi Dr. Handan Aksünger Alevilik öğretisi ve Avrupa'da örgütlenme hakkında konuştular.

Alevilerin ilk örgütlenmesinin 21 yıl önce Hamburg'da Alevi Kültür Merkezi'nin kurulmasıyla başladığına dikkat çeken Prof. Dr. Wolfram Weisse, bugün Almanya'nın hemen hemen her büyük şehrinde Alevi derneklerinin bulunduğu söyledi.

Dr. Handan Aksünger Hamburg'daki Dünya Dinleri Akademisi'nin amacının okullar için din dersleri öğretmenleri ve uzun vaade din adamları yetiştirmeyi hedeflediğini belirten, kentte yaşayan Alevi ailelerinin kendilerine özgü dini vecibeleri yerine getirebilmeleri için gerekli zemini hazırladıklarını kaydetti.

Aksünger, Alevilerin Avrupa'da çok iyi ve güçlü bir örgütlenme içinde olduklarını belirterek, 'Bunu en son Sivas katliamını yapanların zaman aşımından faydalandırılmasına karşı yapılan ve 50 bin kadar Alevinin yürüdüğü protestoda gördük' dedi.

Konuşmaların ardından dinleyicilerin soruları yanıtlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamburg Siyasi Eğetim Merkezi'nde Alevilik Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement