Hamit İzol'dan, "Kürt'ün Türk Aşkı" - Son Dakika
Güncel

Hamit İzol'dan, "Kürt'ün Türk Aşkı"

Hamit İzol\'dan, "Kürt\'ün Türk Aşkı"

İzol Aşireti'nin ağası Hamit İzol, bir Kürt erkeğiyle, Türk kızının aşkının hikayesini yazdığı "Kürt'ün Türk Aşkı" raflardaki yerini aldı.

13.12.2012 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzol Aşireti'nin ağası Hamit İzol, bir Kürt erkeğiyle, Türk kızının aşkının hikayesini yazdığı "Kürt'ün Türk Aşkı" raflardaki yerini aldı. İzol, yeni kitabıyla 1970'li yılların sosyal ve siyasal olaylarına da ayna tutuyor.

İzol Aşireti'nin ağası Hamit İzol, "Aşiret" ve "Ağanın Akmayan Gözyaşları" kitaplarından sonra bir Kürdün bir Türk'e olan aşkını yazdı. "Kürt'ün Türk Aşkı"

1972'den günümüze kadar olan siyasi panoramanın eşliğinde, tamamıyla yaşanmışlıklardan yola çıkarak,

bir Kürt erkeğiyle bir Türk kızının soluk kesici aşkını anlatıyor. İzol, "Kürt'ün Türk Aşkı" romanının arka planında 1970'li yıllarını sokak hareketlerine, Deniz Gezmişlere, Kürtlere, aşiretlere ve o aşiretlerin devletle karmaşık ilişkilerine de ayna tutuyor.

Destek Yayınları tarafından çıkartılan kitabın ana temasını, Türk kökenli Demet ile Kürt kökenli Ahmet'in aşklarını yaşamak için ailelerinin bütün yasaklamalarına karşı verdikleri büyük mücadelesi oluşturuyor. Hamit İzol, romanında, "Yüzyıllardır yan yana savaşmış, gelenek ve görenekleriyle iç içe geçmiş Türkler ve Kürtler, tarihin hiçbir döneminde birbirlerine bu denli yabancılaştırılmadı. Türk-Kürt kardeşliğinin bozulması ve kardeşkanının akması için gösterilen çabalar mı galip gelecek?" diye soruyor.

HAMİT İZOL KİMDİR?

Hamit İzol, 1953'te Siverek'in Taşlı köyünde doğdu. İlk, orta, lise eğitimimi Siverek'te tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi zirai ekonomi ve işletmecilik bölümüne girdi. Ancak aşiretinin yaşadığı kan davası nedeniyle eğitimime ara vermek zorunda kaldı. Önce Ankara'ya, sonra Mersin'e yerleşti. Mersin'de turizm sektörüne girdi. Mersin İdman Yurdu Futbol Kulübü'nde yöneticilik yaptı. Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliği, MESİAD Yüksek istişare kurulu üyeliği, MERTİD turizm derneği kurucusu ve 2.başkanlığını yaptı. Öğrenci affından yararlanarak okuluna yeniden kaydını yaptırdı. Daha önce "Aşiret" ve "Ağanın Akmayan Gözyaşları"nı yazdı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hamit İzol'dan, 'Kürt'ün Türk Aşkı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement