Hanefi Avcı'ya 15 Yıl 4 Ay 5 Gün (2) - Son Dakika
Güncel

Hanefi Avcı'ya 15 Yıl 4 Ay 5 Gün (2)

Hanefi Avcı\'ya 15 Yıl 4 Ay 5 Gün (2)

Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, Avcı'nın "Tutuklu kaldığı süre ve dosya kapsamı" itibariyle sanık tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.

19.07.2013 17:21

Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, Avcı'nın "Tutuklu kaldığı süre ve dosya kapsamı" itibariyle sanık tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi. Başkan Ak, Avcı'nın tutukluluk halinin devamı yönündeki karara muhalefet etti.

MAHKEME BAŞKANI AVCI'NIN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya 'Yasa dışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek' gibi 4 ayrı suçtan 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, Hanefi Avcı'ya verilen ceza ve miktarları ile tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak hükmen tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ancak Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, Avcı'nın "Tutuklu kaldığı süre ve dosya kapsamı" itibariyle sanık tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi. Başkan Ak, Avcı'nın tutukluluk halinin devamı yönündeki karara muhalefet etti.

GAZETECİ DURUOĞLU'NA BERAAT

Bostancı'da bir emniyet amirinin şehit olduğu saldırı sonrasında tutuklanan gazeteci Aylin Duruoğlu'nun da aralarında olduğu 23 kişinin "Devrimci Karargah silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan beraatine karar verdi.

GEZİ EYLEMCİSİNE 6 YIL 8 AY

Gezi Parkı olaylarında silahla yakalanıp tutuklanan ve bu davada tutuksuz yargılanan Ulaş Bayraktaroğlu da, "Yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgüt üyesi olmak ve 6-7 Ekim 2009 tarihinde IMF toplantısını ve Dünya Bankasını protesto toplantısına örgüt adına katılıp topluluğu yönlendirip güvenlik güçlerine taş atmak" suçlarından 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı.

AVCI'NIN EŞİNE BERAAT

Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı hakkında "Ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah bulundurup taşımak" suçundan "kastı olmadığı" gerekçesiyle beraat kararı verildi.

KILIÇ'A 6 YIL 8 AY HAPİS

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile bağlantılı olduğu iddia edilen Nejdet Kılıç "Devrimci Karargah örgütü üyesi olmak ve ruhsatsız bıçak" suçundan 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı.

EN ÇOK CEZA CEMAL BOZKURT'A

Tutuklu sanıklardan Cemal Bozkurt'a "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve AKP binasına yapılan bombalı saldırıda polis memuru Hüsnü Uyan'ı öldürmek" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bozkurt ayrıca "Mermi taşımak, mala zarar vermek, tehlikeli madde bulundurmak, AKP binasına yapılan bombalı saldırıda 10 kişiyi yaralamak, resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplam 251 yıl 2 ay hapisle ve 45 bin TL adli para cezası ile cezalandırıldı.

YÖNETİCİYE 17 YIL 11 AY HAPİS

Tutuklu sanıklardan Ulaş Erdoğan'a ise, "Örgüt yöneticiliği, resmi belgede sahtecilik ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme" suçlarından toplam 17 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hanefi Avcı'ya 15 Yıl 4 Ay 5 Gün (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement