Hasta öğrenci sınava evinde girdi - Son Dakika
Güncel

Hasta öğrenci sınava evinde girdi

Hasta öğrenci sınava evinde girdi

İnegöl ilçesinde nörolojik hastalığı bulunan ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi Türker Öztürk, merkezi ortak sınavına evinde girdi.

28.11.2013 17:12

İnegöl ilçesinde nörolojik hastalığı bulunan ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi Türker Öztürk, merkezi ortak sınavına evinde girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen sınavın ilk oturumuna, nörolojik rahatsızlığı olan Kocatepe Ortaokulu öğrencisi Türker Öztürk, 2 öğretmen nezaretinde evinde katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve şube müdürleri, Öztürk'ü sınav sonrası Yunus Emre Mahallesindeki evinde ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl'de de temel eğitimden sonra orta öğretime geçiş sınavlarını yaptıklarını söyledi. Okullarda sınavlar devam ederken, evde eğitim alan ve 1 yıldır nörolojik hastalığı nedeniyle tedavi gören Türker Öztürk'ü evinde sınava aldıklarını belirten Öztürk, şöyle konuştu:

''Okulda yapması gereken sınavı evinde yapmış olduk. Daha önce velimiz bize müracaat ederek, oğlunun rahatsızlığından bahsetti. Evde eğitim almasını sağladık. Bugün de öğrencimiz sınavını başarıyla tamamladı. Önce sağlıklı olacak daha sonra başarılı olacaktır. Katkısı olan herkese teşekkür ederiz. Malumunuz biz bu ziyareti sınav bittikten sonra yaptık. Çocuğumuz sağlık sorunu olduğu için evinde eğitim alıyor. Sağlığına kavuşunca da okuluna dönecek.''

Baştürk, evde eğitim almak isteyen öğrenci velilerinin kendilerine başvurmaları halinde, bölgelerindeki okullardan öğretmen görevlendirebileceklerini de sözlerine ekledi.

Türker Öztürk ise sınavının iyi geçtiğini belirterek, ''İlk defa bir sınavı evde öğretmenlerim nezaretinde yaptım. Çok güzel bir duygu. Bana bu imkanı sağlayan milli eğitim müdürümüze ve herkese teşekkür ederim'' ifadesini kullandı.

Öğrencinin babası Murat Öztürk, çocuğunun sağlık sorunu nedeniyle evinde eğitim hizmeti almasının çok güzel olduğuna değinerek, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Baştürk ve şube müdürleri, aileye çiçek takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hasta öğrenci sınava evinde girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement