Hastadan Doktoruna Çiçekli Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Hastadan Doktoruna Çiçekli Teşekkür

Hastadan Doktoruna Çiçekli Teşekkür

Mardin’de bir hasta, son günlerde yeniden gündeme gelen sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki göstermek amacıyla kendisini tedavi eden doktora çiçekli teşekkür etti.

17.03.2015 13:30

Mardin'de bir hasta, son günlerde yeniden gündeme gelen sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki göstermek amacıyla kendisini tedavi eden doktora çiçekli teşekkür etti.

Son günlerde yeniden gündeme gelen sağlık çalışanlarına yapılan şiddete tepkiler gelmeye devam ediyor. Mardinli Abdullah Mesut Aydın, yaptığı eylemle herkesin takdirini kazandı. Aldığı bir buket çiçek ile doktorunu ziyaret eden Aydın, kendisiyle ilgilendiği için nöroloji uzmanı Dr. Nurettin Kaya'ya teşekkür etti.

Abdullah Mesut Aydın'ın babası Mustafa Aydın, Abdullah'ın doktoruyla ilişkisinin çok özel ve samimi olduğunu, nöbetlerinin kontrol altına alınmamasına rağmen doktoruna çok güvendiğini söyledi. Baba Aydın, "Bu kadar yıldır gece-gündüz demeden her telefonumuza çıkarak sabırla ve anlayışla bizleri dinleyip tavsiyelerini esirgemediği için teşekkür etmeyi borç bildik. Kendisine müteşekkiriz. Bu vesileyle hasta ve hasta yakınlarına buradan çağrıda bulunmak istiyorum; Hasta veya hasta yakını olmanın bütün zorluklarına rağmen doktorlarımıza güvenmeye ve anlayışlı olmaya devam etmeliyiz. Unutmayalım onlar da birer insandır. Onların da moral ve huzura ihtiyaçları vardır. Onların bizden teşekkür beklediği yok ama bizler onlara teşekkürü eksik etmemeliyiz" dedi.

Abdullah'ın 10 yıllık hastası olduğunu ifade eden nöroloji uzmanı Dr. Nurettin Kaya ise şunları söyledi:

"Abdullah'ın dirençli bir epilepsi hastalığı var. Belli aralıklarla kontrol için gelmektedir. Maalesef hastalığın kontrollerinde zorlanıyoruz. Ama hasta ile ilişkilerimiz çok iyi seviyede. Bugün bir buket gül alarak banma teşekkür ziyaretinde bulundu. Yanında İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş de vardı. Beni fazlasıyla mutlu etti. Bunu mesleğime ve çalıştığım kurumuma karşı bir güven olarak görüyorum. Moral bulduğumu ifade etmek istiyorum."

Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş de, "Biz Sağlık Müdürlüğü olarak 112 ambulanslarıyla taşınan acil hastalarımıza da, hastanelerde tedavi gören hastalarımıza da zaman zaman geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunuyoruz. Bütün sağlık idarecileri bu ziyaretlerini sürdürüyorlar. Bununla hem hastaya geçmiş olsun ve şifa dileklerinde bulunuyoruz, hem de sağlık hizmetlerinde bir eksik aksak var ise kendilerinden öğrenmiş oluyoruz. Bugüne kadar çok olumlu şeyler edindik. İnşallah daha nitelikli hizmet sunmaya da vesile olur bu ziyaretler. Bugünkü ziyaret ise bambaşka bir önemdedir. Bir hastamız kendi doktorunu ziyaret ederek ilgi ve anlayışı için teşekkür ediyor ve bir demet gül veriyor. Bu örnek davranışı için hastamı kutluyorum. Ayrıca nörolog Dr. Nurettin Kaya'yı da hasta ile bu sıcak ve güven veren ilişkisi için tebrik ediyorum. Sağlıkçıların stresli ve yıpratıcı ortamı içinde özverili çalışabilmeleri için bu örneklerin artmasını diliyorum. İnsanlarımız kadirşinas ve vefalıdır. Bu olay tam da bunu gösteriyor" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastadan Doktoruna Çiçekli Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement