Hatay'da Marka Kent Üyeleri Toplantı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Marka Kent Üyeleri Toplantı Yaptı

Hatay\'da Marka Kent Üyeleri Toplantı Yaptı

Marka Kent Derneği üyelerinin katılıyla, Hatay'ın sahip olduğu değerlerin ulusal ve uluslararası alanda daha tanınır ve bilinir olmasına yönelik çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı yapıldı.

13.10.2013 09:39  Güncelleme: 09:38

Hatay'ın sahip olduğu değerlerin ulusal ve uluslararası alanda daha tanınır ve bilinir olmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu amaca yönelik olarak kurulan Marka Kent Derneği üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, ilimizin turizm açısından gelişimine katkı sunacak çalışmalar değerlendirildi.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in başkanlığında 10 Ekim 2013 Perşembe günü saat 17.00'de Valilikte gerçekleşen toplantıya, Antakya Belediye Başkan Vekili H. İbrahim Yelkaya, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen ile Mustafa Kemal Üniversitesi'nden, İskenderun Belediyesi'nden, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden, esnaf ve sanayi odalarından temsilciler katıldı.

Vali Lekesiz, sahip olduğumuz turizm değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak, kurumlar arasında kaynaşma ve dayanışma kültürünü geliştirmek amacıyla Marka Kent Derneği'ni kurduklarını hatırlatarak, "İlimizin 'Marka Kent' olmasına ilişkin sahip olduğu değerlerin tanıtılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunmuş, profesyonel bir firmadan destek almaya karar vermiştik. Üniversitemizin de teknik desteğini almıştık. Toplantımızda bu anlamda gelinen noktayı paylaşacağız. İlimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim." dedi.

Güneyimizde yaşanılan olumsuzluklara rağmen ilimizin sosyal-ekonomik alanda gelişiminin devam ettiğini vurgulayan Lekesiz, "Örneğin toplam ihracattaki ilerleme devam ediyor. Öte yandan havayolunda gerek yolcu gerekse sefer sayısında yüzde 30'lara varan ilerleme devam ediyor. Ancak turizm konusunda çalışmalarımız devam etmekle beraber, ziyaretçi sayısında yaşanılan olumsuzluktan maalesef etkilendiğimizi söylemek durumundayız. Fiziksel alt yapıyı ve üst yapıyı, eğitim hizmetlerimizi daha da iyileştirmemiz, dünyanın en büyük mozaik müzesinin hayata geçmesi gibi çalışmalarla ve konuşumuzdaki kargaşanın sona erdiği dönemde buraların cıvıl cıvıl olacağı gerçeğini göz önüne alarak şu anı turizme hazırlık anlamında faydaya dönüştürebiliriz." şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra, ilimiz turizminin gelişime katkı sunacak olan, 'Hatay Ben'im sloganı ile hazırlanan, çalışmanın sunumu gerçekleştirildi. Toplantı konu üzerinde görüş alışverişinde bulunulması ile devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hatay'da Marka Kent Üyeleri Toplantı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement