Hatay Pamuğunda Kalitenin Artırılması ve Sürdürülebilirlik" Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Hatay Pamuğunda Kalitenin Artırılması ve Sürdürülebilirlik" Çalıştayı

Hatay Valiliği ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, "Hatay Pamuğunda Kalitenin Artırılması ve Sürdürülebilirlik" konulu çalıştayı düzenlendi.

30.01.2018 17:29

Hatay Valiliği ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, "Hatay Pamuğunda Kalitenin Artırılması ve Sürdürülebilirlik" konulu çalıştayı düzenlendi.

Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya'da bir otelde gerçekleşen programda yaptığı konuşmada, sanayi, pamuk ve tarımın her zaman bir çatışma halinde olduğunu söyledi.

Büyük Ova Projesi ile Hatay'daki tarım arazilerinin değerlendiğini aktaran Tetikoğlu, şöyle devam etti:

"Hatay'da Büyük Ova Projesi ile birlikte tarım alanları değerlendi. Fakat mutlaka yerel idareler planlamalarını buna göre yapıp tarım arazileri üzerine bir baskı unsuru oluşmaması gerekiyor. Çünkü eğer yeterli planlamayı yapmazsak ileride tarım yapabileceğimiz alanları bulmayacağız. Onun için iyi bir planlama yapılması gerektiğini her fırsatta söylemek istiyorum."

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ise, pamuğun avantajlarının kullanılamadığını belirtti.

Çinçin, Türkiye'nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan tekstil ve konfeksiyon sektörünün ham maddesi olan pamuğun çok stratejik bir bitki olduğunu kaydetti.

Konuşmasında organik pamuğa da değinen Çinçin, yoğun kimyasal kullanılarak yetiştirilen tekstil ürünlerinin alerjiye neden olduğunu, hassas ciltler ve bebekler için tehlike oluşturduğunu söyledi.

Dünyada organik pamuk ile ilgili kurumların, gelecekle ilgili olumlu beklentilere sahip olduğunu ifade eden Çinçin, "Organik pamuk üreticiye para kazandıracak, tekstil sektörünün ihracatını daha da arttıracak bir potansiyele sahiptir. Nasıl sağlıklı gıdaya yani organik gıdaya talep artıyorsa dünyada sağlıklı giyime talep de hızla artmaktadır. Bunu değerlendirelim." diye konuştu.

Program, uzmanların sunumlarıyla devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay Pamuğunda Kalitenin Artırılması ve Sürdürülebilirlik' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement