Hayat ikinci kez yüzüne güldü - Son Dakika
Güncel

Hayat ikinci kez yüzüne güldü

Hayat ikinci kez yüzüne güldü

Yalova'da böbrek yetmezliği teşhisi konulduktan 13 yıl sonra 9 Ekim 2009'da böbrek nakli yapılan ancak hamile kalınca böbreğini kaybeden Sibel Sevinç, 9 Ekim Çarşamba günü kadavradan bağışlan...

10.10.2013 12:48

Yalova'da böbrek yetmezliği teşhisi konulduktan 13 yıl sonra 9 Ekim 2009'da böbrek nakli yapılan ancak hamile kalınca böbreğini kaybeden Sibel Sevinç, 9 Ekim Çarşamba günü kadavradan bağışlanan böbrekle hayata yeniden gülümsedi.

Şiddetli grip rahatsızlığı şikayetiyle 1996'da gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konulan Sevinç'e (39), 13 yıl diyalize girdikten sonra 9 Ekim 2009'da kadavradan bağışlanan böbrek nakledildi. 4 yıl boyunca sorunsuz bir hayat yaşayan Sevinç, ilk bebeğine hamile kaldı.

Hamileliğinin 6'ncı ayında böbreğinin fonksiyonlarını yerine getirmemeye başlaması üzerine bebeği 28 haftalıkken 930 gram ağırlığında dünyaya geldi. "Çağan Efe" ismi verilen bebek, gelişimini küvezde sürdürdü.

Böbrek yetmezliği nedeniyle yeniden diyalize girmeye başlayan Sevinç, 8 Ekim'de diyaliz çıkışı gelen haberle mutlu oldu.

Manavgat ilçesinde zeytin ağacından düşerek hayatını kaybeden ve ailesi tarafından organları bağışlanan 58 yaşındaki Mahmut Öz'ün böbreği, dün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığındaki ekip tarafından Sevinç'e nakledildi.

- "Böbreğimi kaybettiğim için pişmanlık duymadım"

Bir önceki naklin yıl dönümünde yeniden böbrek nakli olduğunu anlatan Sevinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuk sahibi olduğu için mutlu olurken böbreğini kaybettiğini söyledi.

Çocuğuna annelik yapabilmek için her gün dua ettiğini, Antalya'dan gelen haberle yeniden hayata bağlandığını dile getiren Sevinç, "Hamile kalmam nedeniyle böbreğimi kaybettiğim için pişmanlık duymadım, çünkü anne olmak güzel bir duygu. İyi bir anne olmak istiyorum. Aynı şey yeniden başıma gelse hiç düşünmeden çocuğumu doğururum" dedi.

Organ bağışının önemine değinen Sevinç, bağışlanan organlar sayesinde birçok insanın hayatının kurtulduğunu kaydetti. Çok sayıda insanın nakil beklediğini, bazılarının nakil beklerken hayatını kaybettiğini anlatan Sevinç, "Allah'ıma şükürler olsun, ben hayata döndüm, 'Çağan Efe' ismini verdiğim çocuğuma annelik yapabileceğim. Organları bağışlanan Mahmut Öz'ün ailesine de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sibel Sevinç'in eşi Murat Sevinç de eşinin ve çocuğunun sağlıklarının iyi olduğunu, bundan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdür Doç. Dr. Dinçkan, Sibel Sevinç'in sağlık durumunun iyi olduğunu, en kısa zamanda taburcu edileceğini bildirdi.

-Sevinç ile röportaj

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayat ikinci kez yüzüne güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement