Kampanya kapsamında partilerin belediye başkan aday adaylarına, seçilmeleri halinde hayvanlar için yapılması gereken çalışmaları içeren 7 maddelik bir protokol imzalattırmayı planlıyor.
Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, dernek binasında yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, kampanya hakkında bilgi verdi. Türkiye'de şu anda binlerce belediye başkan aday adayının toplumun tüm kesimlerine ulaşmak, iletişim kurmak için çaba harcadığını belirten Sezgin, hayvan hakları savunucuları olarak, hayvanların yaşam haklarını hiçe sayan siyasilere oy vermemeyi amaçladıklarını ifade etti.
Kampanya için hayvanların daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlayabilir çalışmaları içeren 7 maddelik bir protokol hazırladıklarını ifade eden Sezgin, şöyle konuştu:
"Hedefimiz tüm partilerin aday adaylarına ulaşmak ve hazırladığımız protokolü onlara halkın ve basının önünde imzalatmak. Bu protokol adayların, seçilmeleri halinde hayvanlarımız için yapacakları kısırlaştırma, bakımevi oluşturma, bahçeli yaşam alanları, beslenme ve su odaları, 24 saat tedavi ve bakım hizmeti gibi çalışmaların taahhüdünü içeriyor. Zonguldak Hayvan Hakları Derneği olarak ortaya koyduğumuz hiçbir siyasi görüşümüz olmamakla birlikte, oylarımız, hayvan-insan ayırmadan var olan tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyan siyasetçilerden yana olacaktır. 'Hayvanların oy hakkı yok, ama bizim var' diyerek önümüzdeki günlerde protokol imzalama çalışmalarına başlayacağız."
Son Dakika › Güncel › Hayvanseverlerden Başkan Adaylarına Protokol Şartı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?