Kobani Halk Meclisi Başkanı: Başarıya Çok Yakınız - Son Dakika
Güncel

Kobani Halk Meclisi Başkanı: Başarıya Çok Yakınız

Kobani Halk Meclisi Başkanı: Başarıya Çok Yakınız

Kobani Halk Meclisi Başkanı Ayşe Efendi, HDK 5. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Bir müjde vermek istiyorum. Müştenur tepesini ve birçok köyü geri aldık" dedi.

15.11.2014 14:26  Güncelleme: 17:37

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 5. Genel Kurulu toplandı. Kongrede konuşan Kobani Halk Meclisi Başkanı Ayşe Efendi ise "Başarıya yakınız ve burada bizlere bir müjde vermek istiyorum. Müştenur tepesini ve birçok köyü geri aldık" dedi.

"YENİDEN BAŞLAMA RUHU"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kocatepe Kültür Merkezi'ndeki Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, HDK'nın yeniden başlama ruhuna sahip olduğunu, bunun da oluşumu güçlü kıldığını söyledi.

"Yaşamı üretme" iddiasıyla yola çıktıklarını belirten Yüksekdağ, "Çünkü karşımızda egemen siyasi yapı ve onun açığa çıkardığı toplumsal model, bir tüketme yapısı haline gelmişti. Uzun yıllar boyunca egemen siyasi anlayışın gerek baskıcı, otoriter yaklaşımı gerekse de sermaye ve zenginliğe dayalı sömürü anlayışı, bir tüketim zemini, bir tüketme yapısı oluşturdu" iddiasında bulundu.

"HDK 3 YIL ÖNCE YOLA ÇIKARKEN BİR ŞEYİ SEZDİ"

HDK'yı, doğudan batıya yeni yaşamın köprüsü olabilecek bir siyasetin adresi olarak gördüğünü kaydeden Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Bundan 3 yıl önce HDK yola çıkarken 'Ben var olmalıyım' derken bir şeyi sezdi, bir şeyi gördü. Bu düzenin artık daha daha fazla tüketmekten fazla bir şey yapılamayacağını ve bu siyasi yapı ve iktidar anlayışı karşısında halkçı, demokratik bir siyasi anlayışın üretilmesi gereğini sezdi ve gördü. HDK, aynı zamanda başka bir şeyi sezdi, yeni yaşam için insanların, toplumun, ezilenlerin, isyanlarla ve büyük kalkışmalarla kendi iradesini ortaya koyacağını sezdi."

"HDK, POLİTİK PARTİ DEĞİL"

HDK Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü, bugüne gelene kadar çok iş yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bir parti doğurduk, Türkiye'nin bütün siyasi dengelerini alt üst etmeyi başardık. HDK, bir politik parti değil politik partileri içinde barındıran, içinden politik parti çıkaran hareketler çokluğudur. Biz, halkın kendi kendisine yönetmesine yardımcı olmak amacıyla hareket ediyoruz. HDP ile HDK arasında hem bir örtüşme var hem de tanım ayrılığı var. Hayat politikadan ibaret değil her şeyi kapsar. Hayatta ne varsa oradan geçer HDK'nın yolu. Bu nedenle bizim işimiz HDP'nin işinden de ağır."

"SEYİT RIZA'YI ASANLAR ŞİMDİ PİŞMAN OLANLARDIR"

HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel de Dersim katliamına değinerek, "Katliamı yapanları 21. yüzyılda bir kez daha lanetliyoruz. Seyit Rıza'yı asanlar şimdi pişman olanlardır. Seyit Rıza'nın torunları ise dimdik ayakta. Ne Seyit Rıza'nın ne de Şeyh Sait'in torunları onları pişman etmediler" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı eleştiren Tuncel, "Erdoğan, ak saraylar yaparak kendi iktidarının ihtişamını göstermeye çalışıyor ama şunu unutuyor, ak saraya girdiği müddetçe halktan kopuyor" dedi.

"MÜŞTENUR TEPESİNİ VE BİRÇOK KÖYÜ GERİ ALDIK"

Kobani Halk Meclisi Başkanı Ayşe Efendi ise Kobani'de büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, "Başarıya yakınız ve burada bizlere bir müjde vermek istiyorum. Müştenur tepesini ve birçok köyü geri aldık" dedi.

İŞİD'in bunu hazmedemeyip, Kobani merkezde intihar saldırıları düzenlediğini ve ev yakmaya başladığını anlatan Efendi, "Ama bizler mücadeleye devam ediyoruz. Kobane halkı, mücadeleyi daha da güçlendirmektedir" diye konuştu.

Genel Kurul'da yarın HDK eşsözcüleri ve genel merkez yöneticileri için seçimler yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kobani Halk Meclisi Başkanı: Başarıya Çok Yakınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • adil: neredeyse 30 ülkenin ucaklari adamlara bomba yagdiriyor ve sadece ufak bir grup olduklari halde binlerce pkk ypg ve daha bilmem ne teröristere tas cikartilar, geri cekilmeleri taktik, kürtler geri dönsün ki daha cok öldürelim 9 15 Yanıtla
    TÜRKSEVER: ADİL KARDEŞ İŞİT TAM 60 ÜLKENİN HIR5SIZ-DÜZENBAZ-TECAVÜZCÜ-BALİCİ YANİ ANLAYACAĞIN KENDİ AİLESİNE VE ÜLKESİNE FAYDALI OLMAYAN BİR PİSLİK TOPLULUKTUR. ALLAHU EKBER DEMEKLE MÜSLÜMAN OLUNMUYOR TAM TERSİ İSLAMIN ADINI DA KİRLETTİLER. 4 0
  • tÜRKSEVER: ALLAH KİMSEYİ YERİNDEN YURDUNDAN ETMESİN CENABU MEVLA İŞİT İ KAHRU PERİŞAN ETSİN. KOBANİ HALKINA DA YARDIM ETSİN. ZİRA BU İNSANLAR ÇOK MAĞDUR OLDU. HEP BİRLİKTE BUNLARA DESTEK OLMALIYIZ. ZULME KARŞI SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR. BURADA KENDİ TOPRAKLARINI SAVUNAN KOBANİ HALKIDIR. SALDIRAN TALAN EDEN DE İŞİT TARAFINIZI BUNA GÖRE SEÇİN ZULME ORTAK OLMAYIN ZİRA BU SAVAŞ TÜRK KÜRT SAVAŞI DEĞİL 16 4 Yanıtla
  • vanlı065: Yalnız değilsiniz. Vandan kucak dolusu selamlar kobaniye 12 6 Yanıtla
  • İŞİD DESTAN YAZIYOR: AMERİKA SAĞ OLSUN YOLDAŞLAR DİMİ. ALLAHIN İZNİYLE AMERİKA BU TOPRAKLARA BARIŞ VE HUZUR GETİRECEK . GERÇEK SOSYALİZM BU 5 5 Yanıtla
  • Deli: Aman petrol canım petrol sana sana sana muhtacım petrol. . Eninde petrol sonunda petrol. . sana sana sana muhtacım petrol. . Söyleyen Ajda Pekkandı:)) 3 3 Yanıtla

Advertisement