Hdp Aday Adayının Mahkumiyet Dosyası Yargıtay'da - Son Dakika
Güncel

Hdp Aday Adayının Mahkumiyet Dosyası Yargıtay'da

Hdp Aday Adayının Mahkumiyet Dosyası Yargıtay\'da

Hdp'nin Adana milletvekili aday adayları arasında, silahlı terör örgütü adına suç işlediği iddiasıyla eşi avukat Sevil Aracı Bek ile 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Avukat Tugay Bek da bulunuyor.

11.03.2015 12:22

Hdp'nin Adana milletvekili aday adayları arasında, silahlı terör örgütü adına suç işlediği iddiasıyla eşi avukat Sevil Aracı Bek ile 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Avukat Tugay Bek da bulunuyor. Bek'in Yargıtay'daki dosyası, seçilmesi halinde hukuki bir tartışmayı da beraberinde getirmiş olacak.

Feshedilip HDP'ye katılan BDP'nin Adana İl Başkanlığı önünde 18 Mayıs 2011'de yapılan ve terör örgütü lehine slogan atılarak, oturma eylemi yapıldığı ileri sürülen toplantıya katılan avukat Tugay Bek ile eşi Sevil Aracı Bek hakkında 'Silahlı terör örgütü adına suç işlemek, terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla 17'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama süresince o zaman bağımsız aday olan merhum HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak'ın seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği basın açıklamasına katıldıklarını ve şiddet içeren sloganlara ve terör örgütünü çağrıştıran konuşmalara iştirak etmediklerini belirten avukat çift, dava sonunda 'Silahlı terör örgütü adına suç işlemek' suçundan 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

'ISRARLA DEMOKRASİ VE BARIŞ DİYECEĞİZ'

Avukat çiftin kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay'dan henüz bir karar çıkmazken, Tugay Bek, HDP Adana Milletvekili aday adayı oldu. Yargıtay'dan çıkacak kararın adaylık konusunda etkili olacağı belirtilen avukat Bek, şunları söyledi:

"Biz bu emek, demokrasi mücadelesinde öne çıkanların bu şekilde yargı kararlarıyla sindirilmeye çalışıldığına birçok olayda tanık oluyoruz. Rahmetli Sayın Murat Bozlak'ın seçim çalışmalarında yer almaktan dolayı cezalandırılmamız bizi düşüncelerimizden vazgeçirmiş değil. Biz yine ısrarla 'Demokrasi, barış, özgürlük' diyeceğiz, emeğin haklarının verilmesini isteyeceğiz. Aday olmamızdaki temel gaye de budur." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Aday Adayının Mahkumiyet Dosyası Yargıtay'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement